Κοινωνικά δίκτυα – Θεωρίες, έννοιες και ευρήματα

Κοινωνικά δίκτυα – Θεωρίες, έννοιες και ευρήματα


Συγγραφέας
CHARLES KADUSHIN
Μετάφραση – επιμέλεια
Ιωάννης Κατερέλος


Τα κοινωνικά δίκτυα βρίσκονται παντού γύρω μας και αφορούν ποικίλες πτυχές της ζωής μας. Αναμφίβολα, η περιγραφή της ισχύος και του εύρους της δράσης τους σε προσωπικό, διαπροσωπικό, διομαδικό και κοινωνικό επίπεδο απαιτεί ειδική μεταχείριση. Ο Charles Kadushin επιχειρεί μια ευσύνοπτη και κατανοητή παρουσίαση της θεωρίας των κοινωνικών δικτύων, αντλώντας κυρίως από κοινωνιοψυχολογικές ή κοινωνικές θεωρίες. Αποφεύγοντας τον διακηρυκτικό λόγο, εξηγεί με ιδιαίτερα εύληπτο τρόπο τόσο τις δομικές ιδιότητες των κοινωνικών δικτύων όσο και τη δυναμική τους, καθιστώντας έτσι το παρόν σύγγραμμα ένα από τα πλέον κατάλληλα εργαλεία διδασκαλίας που καλύπτει ένα κενό στην υπάρχουσα βιβλιογραφία.

Διαβάστε ένα απόσπασμα ΕΔΩ 

Το παρόν βιβλίο θα αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμο για να «μυήσει» τους νέους κοινωνικούς επιστήμονες στη δια-θεωρητική/διεπιστημονική προσέγγιση, να τους δείξει ότι η ανάλυση των κοινωνικών δικτύων είναι πολλά υποσχόμενη και, βέβαια ότι, τελικά –πέρα από ελκυστική και επίκαιρη– είναι προσβάσιμη σε αυτούς. Ακόμη περισσότερο: δεν γίνεται χωρίς αυτούς!
-Ιωάννης Κατερέλος– Καθηγητής στο τμήμα Ψυχολογίας του Πάντειου Πανεπιστημίου

> Το σύγγραμμα αυτό αποτελεί μετάφραση του Understanding Social Networks Theories, Concepts, and Findings του Charles Kadushin (Oxford University Press, 2011).

> Σύντομα διαθέσιμο και σε e-pub


Λίγα λόγια για τον συγγραφέα 

Ο Charles Kadushin είναι ομότιμος καθηγητής Κοινωνιολογίας στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Brandeis University. Έχει επίσης διδάξει στο Τμήμα Κοινωνιολογίας και Κοινωνικής Ψυχολογίας του Columbia University και στη Σχολή Διοίκησης του Yale. Ως ερευνητής, εστιάστηκε στον συνδυασμό ποιοτικών και ποσοτικών δεδομένων και αναλύσεων. Για το βιβλίο του Κοινωνικά δίκτυα έχει τιμηθεί με το Sklare Award της Association for the Social Scientific Study of Jewry των ΗΠΑ. Είναι επίσης συγγραφέας του βιβλίου The American Intellectual Elite. Πολυάριθμα άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά.


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΡΙΤΙΚΗ

Κατηγορία: Πολιτική επιστήμη, Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές επιστήμες, Κοινωνική πολιτική, Κοινωνιολογία, Ψυχολογία – Ψυχανάλυση
ISBN: 9789605863067


Σχολιάστε εδώ