Θρίλερ με την εξαφάνιση πολεμικού υλικού στη Λέρο, πού στρέφονται οι Αρχές

Θρίλερ με την εξαφάνιση πολεμικού υλικού στη Λέρο, πού στρέφονται οι Αρχές

-Πολλά τα αναπάντητα ερωτήματα

Δύο είναι τα κύρια σενάρια που απεργάζονται οι ελληνικές Αρχές ώστε να εξηγήσουν την εξαφάνιση πυρομαχικών από αποθήκη του Πολεμικού Ναυτικού στην Λέρο, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.
Το πρώτο, πιο ανώδυνο ενδεχόμενο, είναι να έγινε λάθος στην νεότερη καταμέτρηση ή να υπήρξε σφάλμα στον προηγούμενο έλεγχο της αποθήκης, που διενεργήθηκε τον Δεκέμβριο του 2018. Για τον λόγο αυτό σήμερα άρχισε νέα καταμέτρηση του υλικού και θα γίνει σύγκριση των δύο αποτελεσμάτων.

Το πρόβλημα ωστόσο είναι ότι οι υπηρεσίες δεν γνωρίζουν με βεβαιότητα πότε έγινε η αρχική συγκεντρωτική απογραφή του περιεχομένου της αποθήκης. Συνεπώς δεν είναι δυνατόν να γίνει σύγκριση των καταμετρήσεων με μία βάση δεδομένων που θα φανερώνει οριστικά πότε προέκυψε το πρόβλημα.

Ταυτόχρονα διεξάγονται έρευνες σε αποθήκες σε άλλες μονάδες των Δωδεκανήσων, ώστε να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για μη καταγεγραμμένη μεταφορά.

Το δεύτερο σενάριο αποδίδει την εξαφάνιση σε εγκληματική ενέργεια. Καθότι τα μέτρα ασφαλείας στην μονάδα είναι αυστηρά οι ερευνητές της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίες που έχουν μεταβεί στην Ρόδο εστιάζουν στο ενδεχόμενο κλοπής εκ των έσω.

Για τον λόγο αυτό εξετάζονται σε βάθος διετίας 10 άτομα που έχουν διατελέσει σε θέσεις ευθύνης ή συνδέονται με την ασφάλεια στην βάση της Λέρου, ενώ δεν αποκλείεται να μελετηθούν κι άλλα πρόσωπα.

Πάντως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα μέτρα ασφαλείας στην μονάδα θα καθιστούσαν ιδιαίτερα δύσκολη την κλοπή.

Η αποθήκη φέρει τρεις κλειδαριές, που ανοίγουν με κλειδιά του διοικητή, του αξιωματικού ασφαλείας ή του αποθηκάριου. Η πρόσβαση ελέγχεται επίσης από κάμερες και αισθητήρες.

Στο «χαμένο» υλικό περιλαμβάνονται, σύμφωνα με πληροφορίες, φορητά αντιαρματικά όπλα, οπλοβομβίδες, χειροβομβίδες, νάρκες, σφαίρες και βραδύκαυστο φυτίλι. Το πρόβλημα διαπιστώθηκε επειδή ανέλαβε νέος υπεύθυνος αποθήκης.

Πηγη: skai
Φωτο: topontiki


Σχολιάστε εδώ