Εποικοδομητική συνάντηση Χατζηδάκη – Οικονόμου με ΠΟΜΙΔΑ

Εποικοδομητική συνάντηση Χατζηδάκη – Οικονόμου με ΠΟΜΙΔΑ

Συνάντηση εργασίας είχε την περασμένη Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019 το προεδρείο της ΠΟΜΙΔΑ με τον υπουργό Περιβάλλοντος Κωστή Χατζηδάκη, τον υφυπουργό αρμόδιο για το Κτηματολόγιο Δημήτρη Οικονόμου, τον νέο πρόεδρο του Κτηματολογίου, καθηγητή Δημήτριο Σταθάκη και τον νέο γενικό διευθυντή του Στέφανο Κοτσώλη.

Από πλευράς ΠΟΜΙΔΑ παρέστησαν οι αντιπρόεδροι, καθηγητές Χαράλαμπος Τσουτρέλης και Διονύσης Χιόνης, ο αντιπρόεδρος Νίκος Σταματάκης και οι σύμβουλοι Τάσος Βάππας, Μάνος Κρανίδης και Βασιλική Παραδιά.

Ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ Στράτος Παραδιάς εξέθεσε αναλυτικά τις απόψεις της ΠΟΜΙΔΑ τόσο επί της ουσίας, όσο και επί της διαδικασίας για την κατάρτιση του Εθνικού Κτηματολογίου.

Τόνισε ιδιαιτέρως την ανάγκη να οριοθετηθούν χρονικά οι αξιώσεις του Δημοσίου επί των νόμιμων εκτός σχεδίου ιδιωτικών περιουσιών, όπως έχει γίνει από το 2003 για τα εντός σχεδίου ακίνητα, να δοθεί ενιαία παράταση της προθεσμίας δήλωσης για όλες τις κτηματογραφούμενες περιοχές αλλά και για τους ιδιοκτήτες ακινήτων χαρακτηρισμένων «αγνώστου ιδιοκτήτη» των 35 περιοχών οι οποίες εξαιρέθηκαν από παραδρομή από τη γενική παράταση δικαστικής διόρθωσης των εγγραφών τους.

Τέλος, τόνισε την ανάγκη εκτεταμένης ενημέρωσης του πληθυσμού ιδιαίτερα της περιφέρειας και του απόδημου Ελληνισμού για την ανάγκη και τη χρησιμότητα δήλωσης των περιουσιακών στοιχείων στη διαδικασία της κτηματογράφησης.

Μαθαίνουμε ότι τα –λογικά– αιτήματά τους θα ικανοποιηθούν.

Οι ιδιοκτήτες «κοινωνοί» του Κτηματολογίου

«Συμφωνήσαμε, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων, Στράτος Παραδιάς, να είναι σε συνεχή και τακτική επαφή με τη νέα διοίκηση του Κτηματολογίου για να αντιμετωπίζονται αμέσως τα θέματα που έχουν προκύψει ή θα προκύπτουν στο μέλλον», δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης μετά τη προαναφερόμενη συνάντηση με την ΠΟΜΙΔΑ.

Φωτό: efsyn.gr


Σχολιάστε εδώ