Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα αφήνει πίσω της την κρίση

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα αφήνει πίσω της την κρίση

«Δεν είναι τυχαίο ότι η Ινδία είναι η τιμώμενη χώρα στη φετινή ΔΕθ, τώρα που η Ελλάδα αφήνει πίσω της την κρίση και έχει ως κεντρικό σύνθημα την ανάπτυξη για όλους, την ανάπτυξη παντού» δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινιάζοντας το περίπτερο της Ινδίας στην 84η ΔΕΘ.

Ο πρωθυπουργός εξήγησε ότι είναι σημαντικό γιατί η Ινδία, τα τελευταία 10 χρόνια, διπλασίασε το ΑΕΠ και το κατά κεφαλήν εισόδημα των πολιτών της, καθώς εκατοντάδες εκατομμύρια Ινδοί βγαίνουν από τη φτώχια στην παραγωγή νέου πλούτου. «Μπορούμε να αντλήσουμε αμοιβαία διδάγματα για το πώς μπορεί να γίνει η ανάπτυξη για όλους και να συμβαδίσει με την αλληλεγγύη» τόνισε ο πρωθυπουργός και στην συνέχεια αναφέρθηκε σε μία φράση του οικονομολόγου Αμάρτια Σεν ο οποίος είπε ότι «φτώχια είναι η στέρηση ευκαιριών» και σημείωσε ότι αυτό που ο ίδιος (ο Κυριάκος Μητσοτάκης) επιθυμεί είναι να δώσει απλόχερα τον πλούτο τον ευκαιριών.

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του στα περίπτερα της διεθνούς έκθεσης, έθεσε ως στόχο για την ΔΕΘ «να γίνει μια από τις καλύτερες εκθέσεις στον κόσμο».

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη 84η ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε και με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Το βράδυ του Σαββάτου, ο Πρωθυπουργός, κατά την ομιλία του στο Βελλίδειο, αναμένενεται να παρουσιάσει ένα 4ετές πλάνο αποκλιμάκωσης φόρων και εισφορών, αλλά και το σχέδιο το σχέδιο «ανάπτυξη για όλους».

Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ και naftemporiki.gr


Σχολιάστε εδώ