Ημερολόγιο Εκδηλώσεων 6-8/9 για το 48ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων 6-8/9 για το 48ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο

06.09

«Θέατρο Τέχνης, Επίδαυρος, 1985 – 1998»
48ο Φεστιβάλ Βιβλίου
Ζάππειο|06.09

Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.) διοργανώνει, στο πλαίσιο του 48ου Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο, σε συνεργασία με το Θέατρο Τέχνης «Καρόλου Κουν» εκδήλωση με τίτλο «Θέατρο Τέχνης, Επίδαυρος, 1985 – 1998», την Παρασκευή 06 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:30, στη σκηνή «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης».

Θα παρουσιαστεί το βιβλίο του Κωστή Καπελώνη για το Θέατρο Τέχνης στα Επιδαύρια. «Θέατρο Τέχνης, Επίδαυρος, 1985 – 1998».

Ομιλητές: Ευανθία Στιβανάκη (θεατρολόγος), Μαριάννα Κάλμπαρη (σκηνοθέτης), Κωστής Καπελώνης (σκηνοθέτης), Κάτια Γέρου (ηθοποιός), Κυριάκος Κατζουράκης (εικαστικός, σκηνοθέτης), Ρένη Πιττακή (ηθοποιός).

Στη συνέχεια ο Σταύρος Σιόλας θα μας θυμίσει τραγούδια που γράφτηκαν για το Θέατρο Τέχνης.
Μαζί του οι μουσικοί: Ευαγγελία Μαυρίδου (πιάνο), Γιώργος Παππάς (μαντολίνο, λαούτο) και Μάριος Παπούλιας (βιολί).


07.09

«Πρόγραμμα με πεζογράφους που ανέβασε στη σκηνή το ΚΘΒΕ»
48ο Φεστιβάλ Βιβλίου
Ζάππειο|07.09

Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.) διοργανώνει, στο πλαίσιο του 48ου Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο, σε συνεργασία με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος εκδήλωση με τίτλο «Πρόγραμμα με πεζογράφους που ανέβασε στη σκηνή το ΚΘΒΕ», το Σάββατο 07 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:15, στη σκηνή «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης».

«Πρόγραμμα με πεζογράφους που ανέβασε στη σκηνή το ΚΘΒΕ».

Κώστας Ταχτσής (Τρίτο στεφάνι) /Δημοσθένης Παπαμάρκου (Γ κιακ) / Γεράσιμος Σταύρου (Καληνύχτα, Μαργαρίτα) / Σοφία Νικολαΐδου (Υπέρ Ελλάδος) / Λέων Ναρ (Δεν σε ξέχασα ποτέ) / Άλκη Ζέη (Μεγάλος περίπατος του Πέτρου) και Νίκος Μπακόλας (Η μεγάλη πλατεία).
Θα διαβάσουν οι ηθοποιοί: Θανάσης Ραφτόπουλος, Νικόλας Μαραγκόπουλος, Δανάη Επιθυμιάδη, Ρεβέκκα Τσιλιγκαρίδου, Αίγλη Κατσίκη, Κατερίνα Παπαδάκη, Γιώργος Γλάστρας, Αλεξία Μπεζίκη, Μαρία Κωνσταντά, Δέσποινα Γιαννοπούλου, Ανθή Ευστρατιάδου, Χρίστος Στυλιανού, Μαριάνθη Παντελοπούλου, Λήδα Κουτσοδασκάλου, Στελλίνα Βογιατζή, Ζωή Μυλωνά.


08.09 

«Βραδιά Κένυας»
48ο Φεστιβάλ Βιβλίου
Ζάππειο|08.09

Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.) διοργανώνει, στο πλαίσιο του 48ου Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο, σε συνεργασία με το Προξενείο της Δημοκρατίας της Κένυας εκδήλωση με τίτλο «Βραδιά Κένυας», την Κυριακή 08 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:00, στη σκηνή «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης».

Η Κένυα σε συναρπάζει: Από την τοπογραφία της με τις ακραίες αντιθέσεις έως τους ανθρώπους της, τους γεμάτους ζωντάνια και δυναμισμό, καθώς και το σύγχρονό της πολιτισμό, γεννημένο χάρη στις επιδράσεις που δέχτηκε ο τόπος αποτελώντας για αιώνες κέντρο εμπορικών και μεταναστευτικών οδών –ένα πραγματικό σταυροδρόμι και χωνευτήρι πολιτισμών.

Το μουσικοχορευτικό συγκρότημα Jambo, αποτελούμενο από 10 χορευτές της Κενυάτικης διασποράς που διαμένουν στην Αθήνα, θα δώσει μία 45λεπτη μουσικοχορευτική παράσταση γεμάτη από τον έντονο αφρικανικό παλμό και ρυθμό. Βασική μέριμνα του συγκροτήματος είναι να προβάλλει τον πολιτισμό της Αφρικής μέσω της μουσικής και του χορού.
Το συγκρότημα έχει δώσει παραστάσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Καβάλα και άλλες πόλεις.

Στη συνέχεια θα προβληθεί η βραβευμένη κενυατική κινηματογραφική ταινία Kati Kati (Λύτρωση), (δράμα – διάρκεια 75 λεπτών – παραγωγή 2016αγγλικοί υπότιτλοι).

Το έργο

Η αμνησιακή Καλέτσε βρίσκεται ξαφνικά στο κατάλυμα Κάτι Κάτι, σ’ έναν ερημότοπο, όπου ζει μια ετερόκλητη ομάδα ανθρώπων. Συνάπτοντας σχέση φιλίας με τον Τομά, τον αρχηγό, ανακαλύπτει πως υπάρχουν ερωτηματικά στο μυστηριώδες κατάλυμα. Η ταινία, ένα σουρεαλιστικό αφήγημα, θέτει ερωτήματα για τη ζωή και τον θάνατο.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Ηθοποιοί: Nyokabi Gethaiga, Elsaphan Njora, Paul Ogola, Peter King Mwania, Fidelis Nymabura Mukundi.
Σκηνοθεσία: Mbithi Masya
Σενάριο: Mbithi Masya & Mugambi Nthiga
Φωτογραφία: Andrew “Dru” Mungai
Παραγωγή: Sarika Hemi Lakhani, Siobhain “Ginger” Wilson, Tom Tykwer, Katja Lebedjeva, Marie Steinmann-Tykwer, Guy Wilson (One Fine Day Films & Ginger Ink Films σε συνεργασία με την DW Akademie)

Λίγα λόγια για τον σκηνοθέτη

Ο Mbithi Masya, γέννημα-θρέμμα του Ναϊρόμπι, σκηνοθέτης, συγγραφέας και καλλιτέχνης, ξεκίνησε ως διαφημιστής. Αργότερα, επικεντρώθηκε στον κινηματογράφο και τη μουσική. Ασχολήθηκε με βιντεο-εγκαταστάσεις στη Νέα Υόρκη και αλλού. Χάρη στη σκηνοθεσία μουσικών βίντεο κερδίζει αναγνώριση σε τοπικό και διεθνή τύπο (π.χ. New York Times, Huffington Post Fader and Okay Player) όπως και από το Google.
Το ΚΑΤΙ ΚΑΤΙ είναι η πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία.

> Την εκδήλωση θα προλογίσει η κυρία Βίκυ Πανταζοπούλου – Πρόξενος της Δημοκρατίας της Κένυας στην Ελληνική Δημοκρατία Γιατί και φέτος η καρδιά του Πολιτισμού χτυπάει στο Ζάππειο!

Περισσότερες πληροφορίες: Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.)
Τηλ: 210 3303942, 2103302523 URL: www.sekb.gr
Αναζητήστε τη σελίδα μας στο facebook ως: Σ.ΕΚ.Β – Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου


Σχολιάστε εδώ