Ευρωπαϊκές ημέρες πολιτιστικής κληρονομιάς 2019: “Τέχνες και Ψυχαγωγία – Αναζητώντας τον ελεύθερο χρόνο”

Ευρωπαϊκές ημέρες πολιτιστικής κληρονομιάς 2019: “Τέχνες και Ψυχαγωγία – Αναζητώντας τον ελεύθερο χρόνο”

«Εγώ, όταν μεγαλώσω θα γίνω Σεπτέμβριος έλεγε ο Αύγουστος»
-Κική Δημουλά-

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας αποχαιρετά το καλοκαίρι και καλωσορίζει το φθινόπωρο, τη νέα εκπαιδευτική και παραγωγική χρονιά και προσκαλεί με χαρά όλους σας στις εκδηλώσεις που έχει προγραμματίσει.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας συμμετέχει και φέτος στον πανευρωπαϊκό εορτασμό των Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, έναν καταξιωμένο θεσμό που στοχεύει στην προβολή και ενίσχυση της κοινής μας ευρωπαϊκής παράδοσης. Ο φετινός θεματικός άξονας αφορά στην καλλιτεχνική έκφραση, την αναψυχή και τη διαχείριση του χρόνου που υπερβαίνει τις άμεσες, καθημερινές μας ανάγκες και επικεντρώνεται στην ενίσχυση του κοινωνικού βίου και στη δημιουργία κάθε είδους τέχνης που κάνει την ζωή μας πιο όμορφη και απολαυστική.

27.09

Νέο Μουσείο Αιγών | 10:00

Παίζοντας με τα παιχνίδια του τότε

Εκπαιδευτική και εικαστική δράση, με αντικείμενο αρχαία παιχνίδια που βρέθηκαν σε ανασκαφές στις περιοχές των Αιγών και της Βέροιας. Η δράση απευθύνεται σε σχολικές ομάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Υπεύθυνος: Παπαργυρούδη Φώτω, μουσειοπαιδαγωγός.


Νέο Μουσείο Αιγών | 18:00

Πλάθοντας την ψυχή με κερί και χρώμα

Εκπαιδευτική και εικαστική δράση για την αρχαία τεχνική της εγκαυστικής και της νωπογραφίας. Η δράση απευθύνεται σε ενήλικες και θα υπάρξει περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων (15 συμμετέχοντες). Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο: 23310-92347 (ώρες 09:00-14:00).
Υπεύθυνοι: Κοντογουλίδου Εύα, Κακαμανούδης Τάσος, αρχαιολόγοι.


28.09

Νέο Μουσείο Αιγών | 18:00 – 21:00

Μακεδόνων απολαύσεις

Ο ελεύθερος και εορταστικός χρόνος στην Μακεδονία  και όχι μόνον

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας διοργανώνει ημερίδα με θέμα την απολαυστική πλευρά της ζωής στη Μακεδονία, διαχρονικά. Με τις ομιλίες των μελετητών και πλούσιο εποπτικό υλικό θα ταξιδέψουμε από το συμπόσιο των αρχαίων Μακεδόνων, ως κοινωνικό, πολιτικό και θρησκευτικό γεγονός στην κοιτίδα τους, αλλά και στην Οικουμένη του Μεγαλέξανδρου και των Ελληνιστικών ηγεμόνων, στις αυτοκρατορικές γιορτές, τις πομπές και τους αγώνες προς τιμήν του στρατηλάτη στην έδρα του Κοινού των Μακεδόνων, τη Βέροια, αλλά και στις αυτοκρατορικές γιορτές και τα πανηγύρια στην Κωνσταντινούπολη τη βυζαντινή Βασιλεύουσα για να επιστρέψουμε στις «εξωτικές» απολαύσεις των συμμάχων στη Βέροια, στα χρόνια του μεγάλου πολέμου!


29.09

Αρχαιολογικό Μουσείο Βέροιας | 11:00

Πορτραίτο: ο εαυτός ως αντικείμενο τέχνης

Εκπαιδευτική και εικαστική δράση με θέμα την τέχνη της προσωπογραφίας στην ρωμαϊκή Βέροια.
Υπεύθυνος: Φώτω Παπαργυρούδη, μουσειοπαιδαγωγός


Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας
Ρήγα Φεραίου 16 -18, Τ.Κ. 59132, Βέροια
Τ. 23310 29737
fax: 23310 71725,
e-mail: efahma@culture.gr

www.aigai.gr
www.byzantine-museum-veria.gr

 


Σχολιάστε εδώ