Το Φθινόπωρο έφθασε! Καλή σχολική χρονιά από τις Εκδόσεις Πορφύρα – Εκπαιδευτικά προγράμματα για το σχολικό έτος 2019-2020

Το Φθινόπωρο έφθασε! Καλή σχολική χρονιά από τις Εκδόσεις Πορφύρα – Εκπαιδευτικά προγράμματα για το σχολικό έτος 2019-2020

 

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα των Εκδόσεων Πορφύρα πραγματοποιούνται χωρίς την προϋπόθεση αγοράς βιβλίου. Σας επισκέπτονται οι συγγραφείς μας ή ειδικοί εμψυχωτές που μυούν τα παιδιά με τον πιο ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο στο νόημα των βιβλίων.

Επιλέξτε ένα από τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα και εντάξτε το στην ευέλικτη ζώνη ή στο σχολικό σας πρόγραμμα για την επόμενη χρονιά.

H ΠΟΛΥΑΣΧΟΛΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ Η ΤΕΜΠΕΛΟΧΩΡΑ 

Ένας γίγαντας ξυπνάει έπειτα από εκατό χρόνια ύπνο. Με το τεράστιο τηλεσκόπιό του τα βλέπει όλα αλλαγμένα τριγύρω. Δυο πολιτείες γεμάτες παιδιά που αναζητούν αληθινή αγάπη. Γονείς που «πεθαίνουν» μέσα στην καθημερινότητά τους και χάνουν την ουσία της ζωής: την επαφή με τα παιδιά τους.

Ένα τρυφερό παραμύθι από τον Στέφανο Γανωτή, γεμάτο νόημα, αγάπη και… πολλή, πολλή μουσική! Ένα διαδραστικό «πολυβιβλίο» με παιχνίδια, σπαζοκεφαλιές, μια ένθετη μουσική εγκυκλοπαίδεια και μια μικρή εγκυκλοπαίδεια των ζώων.

Το βιβλίο συνοδεύεται από CD με την αφήγηση του παραμυθιού και τις υπέροχες μουσικές του Γιάννη Ζαχαρέλλη.

Με εκπαιδευτικές δραστηριότητες και CD
Συγγραφέας: Στέφανος Γανωτής
Εικονογράφηση: Δήμητρα Λαμπρέτσα
σελ. 64, σκληρό εξώφυλλο
λ.τ. 18€


ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΤΡΟΦΟΠΥΡΑΜΙΔΑΣ 

Ένα βιβλίο που επεξεργάζεται με χιουμοριστικό και περιπετειώδη τρόπο ζητήματα υγιεινής διατροφής. Είναι χωρισμένο σε διδακτικές ενότητες, η καθεμία εκ των οποίων συνοδεύεται από διαδραστικά παιχνίδια. Διαθέτει σκληρό εξώφυλλο και συνοδεύεται από ένθετη αφίσα με την πυραμίδα της μεσογειακής διατροφής. Οι μικροί αναγνώστες καλούνται να παρακολουθήσουν το ταξίδι των ηρώων στα άδυτα της τροφοπυραμίδας, και παράλληλα να λύσουν γρίφους, να μάθουν παροιμίες, νόστιμες συνταγές και να γίνουν σαΐνια στην υγιεινή διατροφή.

Με εκπαιδευτικές δραστηριότητες και αφίσα
Συγγραφέας: Πηνελόπη Μωραΐτου 
Εικονογράφηση: Λιάνα Δενεζάκη 
σελ. 69, σκληρό εξώφυλλο
λ.τ. 12€ 


ΤΟ ΣΚΟΥΠΙΔΟΝΗΣΙ ΤΟΥ ΩΚΕΑΝΟΥ

Από την πρώτη κιόλας σελίδα του βιβλίου ο αναγνώστης κάνει βουτιά στα βαθιά. Κολυμπά νοερά στις θάλασσές μας, γνωρίζει τους κατοίκους τους και μαθαίνει ποια είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Μέσα από μια τρυφερή ιστορία, συνειδητοποιεί πως η ευθύνη για τα δεινά τους βαραίνει εμάς τους ανθρώπους, αλλά και πως είναι στο χέρι μας να προστατεύσουμε το περιβάλλον. Ένα βιβλίο που αποκαλύπτει στον μικρό αναγνώστη ποιο είναι το πιο ισχυρό όπλο για τη σωτηρία του περιβάλλοντος: η αγάπη και ο σεβασμός για το μεγάλο σπίτι μας, τον πλανήτη. Εκεί ξεκινούν και τελειώνουν όλα…

Με δραστηριότητες και αυτοκόλλητα
Συγγραφέας: Μερόπη Μάττα 
Εικονογράφηση: Λιάνα Δενεζάκη 
λ.τ. 8€


Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ

Μέσα από τα μάτια ενός παιδιού μαθαίνουμε για τα γεγονότα που καθόρισαν τη νεότερη ελληνική ιστορία. Η γνωστή συγγραφέας και εκπαιδευτικός Πηνελόπη Μωραΐτου με τρυφερότητα και φαντασία προσκαλεί τους μικρούς αναγνώστες να γνωρίσουν την ιστορική τους ταυτότητα. Γιατί μόνο με τη γνώση έρχεται και ο σεβασμός προς τους συνανθρώπους μας που προέρχονται από διαφορετικές ιστορικές και πολιτισμικές αφετηρίες.

Με εκπαιδευτικές δραστηριότητες
Συγγραφέας: Πηνελόπη Μωραΐτου 
Εικονογράφηση: Πέγκυ Φούρκα 
λ.τ. 9€


Ο ΛΟΦΟΣ ΜΕ ΤΑ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΑ

Το χρονικό μιας φανταστικής ανασκαφής. Σ’ αυτό το διαχρονικής αξίας βιβλίο, ο ακαδημαϊκός και συγγραφέας αφηγείται μια φανταστική περιπέτεια που θα μπορούσε όμως κάλλιστα να είναι πέρα για πέρα αληθινή. Μέσα από αυτήν «ζωντανεύει» η ιστορία της Ελλάδας-από την Παλαιολιθική εποχή μέχρι και το σήμερα. Αφορμή γι’ αυτό το οδοιπορικό, ένας παράξενος λόφος. Δημιουργήθηκε πριν από 8.000 χρόνια ζωής, κρατώντας επτασφράγιστα τα μυστικά του, μέχρι που μια μέρα κίνησε την περιέργεια ενός νεαρού αρχαιολόγου… Στο δεύτερο μέρος του βιβλίου, τα παιδιά θα βρουν ασκήσεις, προτάσεις για θεατρικό παιχνίδι και ομαδικές δραστηριότητες, καθώς και ευφάνταστες κατασκευές.

Με αυτοκόλλητα και εκπαιδευτικές δραστηριότητες
Συγγραφέας: Πάνος Βαλαβάνης, Ομότ. Καθ. Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών 
Εικονογράφηση: Άντα Γανώση 
Ασκήσεις – Παιχνίδια: Μαρίζα Ντεκάστρο – Πάνος Βαλαβάνης
λ.τ. 15€


ΤΡΙΓΩΝΑ ΚΑΛΑΝΤΑ

Ας μιλήσουμε για τα Χριστούγεννα! Για έθιμα του τόπου μας και της πλούσιας χριστιανικής μας παράδοσης. Ελάτε να μάθουμε για το σαρανταήμερο της προετοιμασίας μέχρι τα Χριστούγεννα, να ανακαλύψουμε τις νηστίσιμες νοστιμιές και να διαβάσουμε ιστορίες του εορταστικού δωδεκαημέρου. Κι όλα αυτά με τρόπο διασκεδαστικό, με πολλά παιχνίδια γνώσης και μνήμης, ζωγραφική, σταυρόλεξα, σπαζοκεφαλιές, κρυπτόλεξα και αυτοκόλλητα. Και μην ξεχάσετε τα τρίγωνά σας γιατί το βιβλίο μας είναι στολισμένο με πολλά παραδοσιακά κάλαντα.

Με εκπαιδευτικές δραστηριότητες
Συγγραφέας: Πηνελόπη και Μαρία Μωραΐτου
Εικονογράφηση: Πέγκυ Φούρκα 
λ.τ. 7,5€

 

Ο ΑΓΓΕΛΟΣ, Ο ΠΟΝΤΙΚΟΒΕΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ

Ο Άγγελος ήταν στεναχωρημένος. Δεν θα τραγουδούσε στην Χριστουγεννιάτικη γιορτή. Πλησίασε το χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο, ένα σπιτάκι με 24 πορτούλες και άνοιξε το πορτάκι εκείνης της ημέρας. Ένα ποντικάκι στρογγυλοκάθισε στο χέρι του. Ένα βιβλίο που μιλάει με τρυφερότητα και φαντασία για τη διαφορετικότητα.

Με θέματα για συζήτηση και αυτοκόλλητα
Συγγραφέας: Πηνελόπη Μωραΐτου
Εικονογράφηση: Λιάνα Δενεζάκη
λ.τ. 8,5€


ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

Ένα τρυφερό βιβλίο για τα έθιμα του τόπου μας. Τι είναι Σαρακοστή, τι συμβολίζει η Μεγάλη Εβδομάδα και τι το Πάσχα; Γιατί φτιάχνουμε τσουρέκια και κουλουράκια και τι μας ήρθε και βάφουμε τ’ αυγά κόκκινα; Σελίδα τη σελίδα οι μικροί αναγνώστες θα πάρουν όλες τις απαντήσεις με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο: Μέσα από εκπαιδευτικές ασκήσεις, παιχνίδια γνώσης και μνήμης, κρυπτόλεξα, πασχαλιάτικες κατασκευές αλλά και νόστιμες συνταγές.

Με εκπαιδευτικές δραστηριότητες και αυτοκόλλητα
Συγγραφέας: Πηνελόπη και Μαρία Μωραΐτου
Εικονογράφηση: Πέγκυ Φούρκα 
λ.τ. 7,5€


ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ

Μία χαρούμενη σειρά που χρησιμοποιώντας διαδραστικά εκ­παιδευτικά εργαλεία καθοδηγεί τα νήπια σε μία δημιουργική ενασχόληση με θέματα της καθημερινότητάς τους.

Με δραστηριότητες
Συγγραφέας: Δημήτρης Χίος – Άντα Γανώση
Εικονογράφηση: Γιάννης Αντωνόπουλος – Άντα Γανώση 
λ.τ. 6€ 


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΟΡΦΥΡΑ

 


Σχολιάστε εδώ