Επίσημα εγκαίνια, απόψε, για το 48ο Φεστιβάλ Βιβλίου, από τον ΠτΔ Π. Παυλόπουλο – Χαιρετισμός της Λ. Μενδώνη (video)

Επίσημα εγκαίνια, απόψε, για το 48ο Φεστιβάλ Βιβλίου, από τον ΠτΔ Π. Παυλόπουλο – Χαιρετισμός της Λ. Μενδώνη (video)

Επίσημα εγκαίνια, απόψε, για το 48ο Φεστιβάλ Βιβλίου, στις 20:00. Το Φεστιβάλ εγκαινιάζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος. Χαιρετισμό θα απευθύνει η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λίνα Μενδώνη.

Το Φεστιβάλ Βιβλίου είναι ένας θεσμός που για πολλές δεκαετίες εμπλουτίζει και αναβαθμίζει την πολιτιστική ζωή της πόλης μας. Το 48ο Φεστιβάλ Βιβλίου διοργανώνει ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.) και η επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων – Ζάππειο Μέγαρο, σε συνεργασία με την ΕΡΤ, το Εθνικό Θέατρο, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Θέατρο Τέχνης «Καρόλου Κουν», το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο και το Αναλόγιο Φεστιβάλ. Πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Δήμου Αθηναίων και του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού και την υποστήριξη της Διεύθυνσης Γραμμάτων της Γενικής Διεύθυνσης Σύγχρονου Πολιτισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Το κεντρικό αφιέρωμα του 48ου Φεστιβάλ Βιβλίου 2019 είναι «Η λογοτεχνία επί σκηνής», επικεντρωμένο στην άρρηκτη σχέση της λογοτεχνίας με το θέατρο, τον κινηματογράφο και τη μουσική και πώς αυτή διαμορφώνεται ανά τους αιώνες.


Σχολιάστε εδώ