Νέα “νταηλίκια” Ερντογάν και στην ΕΕ: Όσοι δεν παίρνουν το μάθημά τους, θα τους απαντήσουμε, είπε…

Νέα “νταηλίκια” Ερντογάν και στην ΕΕ: Όσοι δεν παίρνουν το μάθημά τους, θα τους απαντήσουμε, είπε…

Ακολουθώντας την πάγια πλέον τακτική του, ο Ταγίπ Ερντογάν στην κοινή συνέντευξη τύπου με τον λεγόμενο «πρωθυπουργό» του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ, εστίασε και πάλι στην Ανατολική Μεσόγειο και εκτόξευσε απειλές προσπαθώντας μέσω της παράνομης ψευδοκυβέρνησης των κατεχομένων να δικαιολογήσει την παρουσία της Τουρκίας στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, ο θρασύς Ερντογάν απείλησε ότι κανένα σχέδιο που δεν περιλαμβάνει την Τουρκία ή το παράνομο μόρφωμα που ονομάζει ΤΔΒΚ δεν μπορεί να υλοποιηθεί στην Ανατολική Μεσόγειο και συμπληρώνοντας ότι «όσοι εξακολουθούν να μην παίρνουν το μάθημά τους, δεν θα διστάσουμε να τους δώσουμε τις απαραίτητες απαντήσεις»

Επιπρόσθετα ο Ερντογάν απέρριψε τις πρόσφατες κυρώσεις που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση για τις έρευνες για τον εντοπισμό κοιτασμάτων αερίου που πραγματοποιεί η Άγκυρα στα ανοιχτά της Κύπρου, επαναλαμβάνοντας ότι θα συνεχιστούν. “Η Ευρωπαϊκή Ένωση που ανακοίνωσε υποτιθέμενα μέτρα… δεν ζημιώνει εμάς αλλά τον εαυτό της”, είπε ο Τούρκος πρόεδρος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Άγκυρα, η οποία μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

“Συνεχίζουμε τις ερευνητικές μας δραστηριότητες και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε με αμετάβλητη αποφασιστικότητα”, πρόσθεσε. Στα μέσα Ιουλίου οι Βρυξέλλες υιοθέτησαν μια σειρά πολιτικών και οικονομικών μέτρων ως απάντηση για τις συνεχιζόμενες εξορυκτικές έρευνες που πραγματοποιεί παράνομα η Τουρκία στα χωρικά ύδατα της Κύπρου, παρά τις επαναλαμβανόμενες προειδοποιήσεις.

Πηγή-φωτο: hellasjournal.com


Σχολιάστε εδώ