Με το βλέμμα στραμμένο στην ψηφιακή εποχή

Με το βλέμμα στραμμένο στην ψηφιακή εποχή

Διεθνές συνέδριο Κοινοβουλευτικών Υπηρεσιών Έρευνας και Βιβλιοθηκών στη Βουλή των Ελλήνων

Με τη συμμετοχή περισσοτέρων των εκατόν τριάντα διευθυντικών στελεχών  κοινοβουλευτικών βιβλιοθηκών και ιδρυμάτων έρευνας από ολόκληρο τον κόσμο, αρχίζει αύριο, Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019, το διήμερο Συνέδριο Κοινοβουλευτικών Υπηρεσιών Έρευνας και Βιβλιοθηκών, το οποίο φιλοξενεί η Βουλή των Ελλήνων.

Η διοργάνωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 85ου Παγκόσμιου Συνεδρίου της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ενώσεων Βιβλιοθηκών και Ιδρυμάτων, που θα λάβει χώρα 24-30 Αυγούστου 2019, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, και θα συμμετάσχουν σε αυτό περί τους 3.500 συνέδρους από 135 χώρες.

Την έναρξη των εργασιών του διακοινοβουλευτικού συνεδρίου, αύριο στις 10 το πρωί, στην Αίθουσα Γερουσίας, θα κηρύξει ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, σηματοδοτώντας την αξία του διαλόγου μεταξύ των κοινοβουλευτικών βιβλιοθηκών και ιδρυμάτων έρευνας, για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και τη μεταξύ τους διασύνδεση, ώστε να διευρύνεται η προσβασιμότητα στην πληροφορία, να διευκολύνεται η συμβολή στην εκπαιδευτική διαδικασία και την επιστημονική έρευνα, και να υπηρετείται η βελτίωση της ανθρώπινης ζωής.

Οι εργασίες του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν στα αγγλικά. Στο συνοδευτικό αρχείο μπορείτε να βρείτε το πλήρες πρόγραμμα.

Σημ.: Λόγω των εργασιών του συνεδρίου, η Βιβλιοθήκη της Βουλής στο Μέγαρο του Κοινοβουλίου, στην Πλατεία Συντάγματος, θα παραμείνει κλειστή για το κοινό, στις 22 και 23 Αυγούστου 2019. Κανονικά θα λειτουργούν η Μπενάκειος Βιβλιοθήκη και η Βιβλιοθήκη Πόλης, στο κτήριο της Βουλής επί της οδού Λένορμαν (πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο).


Σχολιάστε εδώ