Τι μαγείρευαν, άραγε, και για ποιον;

Τι μαγείρευαν, άραγε, και για ποιον;

ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ
Του Μάκη Κουρή


Σίγουρα δεν τα μάθατε τα νέα… Ότι σε μυστικό γεύμα που έγινε στις 6 Αυγούστου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, στην πλατεία Συντάγματος, ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Φράνσις Φάνον υποδέχθηκε έντεκα εκπροσώπους ελληνικών και αμερικανικών εταιρειών αλλά και οικονομικών φορέων. Και στο πιάτο ήταν οι εξελίξεις στην εγχώρια αγορά ενέργειας και οι… ευκαιρίες για επενδύσεις.

Ο κ. Φάνον συνομίλησε κάπου δύο ώρες με τα στελέχη της ελληνικής αγοράς ενέργειας. Να σημειώσουμε ότι η ατζέντα των συζητήσεων του μεσημεριανού γεύματος περιλάμβανε τα θετικά (για ποιον ή ποιους;) μηνύματα από επενδυτές των ΗΠΑ για την… αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προσελκύσει επενδυτές.

Ομοτράπεζοι του αμερικανού υφυπουργού ήταν ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Νίκος Μπακατσέλος, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ενέργειας Κώστας Ανδρεουσόπουλος και ο γενικός διευθυντής Ηλίας Σπιρτούνιας.


Τα άσχημα και οι δυσκολίες είναι πάντα εδώ, μας περιμένουν. Και μας τα θυμίζει ένας από τους πιο γνωστούς, τους πιο έμπειρους και έγκριτους εργατολόγους.

Ο λόγος για τον καλό φίλο, τον Σάββα Ρομπόλη, ο οποίος επισημαίνει τις ωρολογιακές βόμβες που απειλούν τα έσοδα και το Ασφαλιστικό. Το 2016 το 52% των νοικοκυριών δήλωσε εισόδημα κάτω από 10.000 ευρώ και το 67% κάτω από 15.000 ευρώ, ενώ πάνω από 25.000 ευρώ δήλωσε μόλις το 11%. Τι σημαίνουν αυτοί οι αριθμοί; Ότι ο αγώνας για την επιβίωση δεν σταματάει ποτέ…

Φωτό: in.gr


Σχολιάστε εδώ