Επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού κ. Λίνας Μενδώνη στην Κέρκυρα

Επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού κ. Λίνας Μενδώνη στην Κέρκυρα

Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη, στο πλαίσιο της παρουσίας της την 11η Αυγούστου στην Κέρκυρα, προκειμένου να εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στη λιτανεία του Αγίου Σπυρίδωνος, επισκέφθηκε την Αναγνωστική Εταιρεία, την Φιλαρμονική “Μάντζαρος” και την Παλαιά Φιλαρμονική. Συνομίλησε με τους προέδρους και τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων και ξεναγήθηκε στους χώρους τους.

Ξενάγηση της υπουργού από την διευθύντρια του Μουσείου Ασιατικής Τέχνης κ. Δέσποινα Ζερνιώτη. Παρίστανται η προϊσταμένη της Εφορείας Κέρκυρας κ. Τένια Ρηγάκου και ο βουλευτής της ΝΔ κ. Στεφανος Γκίκας.

Επισκέφθηκε, επίσης, το Αρχαιολογικό Μουσείο του νησιού, στο οποίο ξεναγήθηκε από την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κέρκυρας κ. Τένια Ρηγάκου, καθώς και το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης. Η διευθύντρια του κ. Δέσποινα Ζεργιώτη την ξενάγησε στις δύο περιοδικές εκθέσεις, που είναι αφιερωμένες στην ιστορία του κτηρίου του Ανακτόρου, στο οποίο φιλοξενείται το Μουσείο και στην παρουσία της πριγκίπισσας Σίσσυ στο νησί των Φαιάκων. Δύο εκθέσεις που προκαλούν το ενδιαφέρον των επισκεπτών για την άρτια παρουσίαση τους.

Επίσκεψη της υπουργού στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης.

Η κ. Μενδώνη δήλωσε στους φορείς ότι στα μέσα του Οκτώβρη θα ξανάρθει στην Κέρκυρα με τους συνεργάτες της, σε μια καλά προετοιμασμένη επίσκεψη για να συζητηθούν με τις νέες τοπικές και περιφερειακές αρχές, τα προβλήματα τα οποία υπάρχουν στο νησί και αφορούν στις  πολιτιστικές υποδομές και στις αναπτυξιακές προοπτικές του.

Υπενθυμίζεται ότι η Παλαιά Πόλη της Κέρκυρας περιλαμβάνεται στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ. Το 2020 έχει προγραμματιστεί ο περιοδικός έλεγχος εκ μέρους του διεθνούς Οργανισμού.

Κεντρική φωτό: Επίσκεψη στην Παλαιά Φιλαρμονική


Σχολιάστε εδώ