Χρήστος Στέργιογλου: Ό,τι σου έρχεται θα το κάνεις…

Χρήστος Στέργιογλου: Ό,τι σου έρχεται θα το κάνεις…

«Μεγάλωσα στο Διδυμότειχο, πολύ φτωχή οικογένεια. Οι πόρτες ήταν ανοιχτές, ό,τι είχαμε τα μοιραζόμασταν, δεν ήξερα πλούσιους και φτωχούς. Αυτό συνεχίστηκε και στη Θεσσαλονίκη και όταν ήμουν φοιτητής. Αν έβρισκα κάποιον και ήθελε να μείνει κάπου του έλεγα εκεί είναι το κλειδί».

«Μια φορά είχα την έμπνευση να κάνω το ‘‘Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ’’, τον Ζορζ τον καθηγητή. Παίζουμε τη σκηνή και μου λέει ο δάσκαλος εκεί: ‘‘Αν ήμουν σκηνοθέτης και ήσουν μόνον εσύ ως ηθοποιός, θα έλεγα πως αποκλείεται να το ανεβάσω. Όταν σε είδα όμως να το παίζεις, λέω ‘‘δεν μπορεί κανείς να το κάνει καλύτερα’’. Μου έδωσε ένα σπρώξιμο αυτή η κουβέντα. Άλλο σπρώξιμο είχα από τη Μελίνα.

Παίξαμε την Όπερα της Πεντάρας στο Αθήναιον σε σκηνοθεσία Ντασέν. Είχε έλθει στην πρεμιέρα. Υπήρχε μια αυλή πίσω από τα καμαρίνια. Ήταν κουρασμένη, έχουν φύγει όλοι και με βλέπει να ξεβάφομαι. Μου πιάνει το χέρι και μου λέει: ‘‘Εσύ είσαι πάρα πολύ καλός, αλλά δεν το έχεις καταλάβει ακόμη’’. Έχω τύψεις γιατί ήθελα να την ευχαριστήσω, ήταν πολύ γενναιόδωρη, άρχισα να έχω κάποια εμπιστοσύνη στον εαυτό μου. Σαν να σου κάνει κάποιος ένα δώρο. Δεν το έκανα ποτέ γιατί ντρεπόμουν. Ό,τι σου έρχεται θα το κάνεις. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε αν κάνουμε μια κίνηση πώς θα το πάρει ο άλλος».

Υπογραφή: Χρήστος Στέργιογλου, ηθοποιός (στην ταινία του Κώστα Γαβρά κάνει τον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, τον Δραγασάκη)

Φωτό: topontiki.gr


Σχολιάστε εδώ