Τι άλλο θα δούμε…

Τι άλλο θα δούμε…

ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ
Του Μάκη Κουρή


Πολλοί Αμερικανοί βαρέθηκαν στις διακοπές τους να τα έχουν όλα και πάνε σε διακοπές απομόνωσης! Κοστίζουν μέχρι και 3.000 δολάρια ανά διανυκτέρευση, σε καταλύματα χωρίς ίντερνετ και τηλεόραση, ακόμη και χωρίς ρολόγια. Αναζητούν το διαφορετικό…


Πολύ σωστή η επιλογή από τον πρωθυπουργό του πρέσβη Αναστάσιου Μητσιάλη για τις διεθνείς σχέσεις της ΕΥΠ, ο οποίος να θυμίσουμε ότι από το 2016 εκπροσωπούσε τη ΝΔ στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ).


Κουίζ: Πόσους δρόμους και οικοδομικά τετράγωνα έχει η Αθήνα; Ψιλοπράγματα: Η Αθήνα έχει 2.500 οικοδομικά τετράγωνα και 6.000 δρόμους, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο είτε Οικονομικών είτε Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας Γιώργο Μπρούλια, ο οποίος μέχρι τον Σεπτέμβριο θα είναι και δήμαρχος της Αθήνας.


Την επαναφορά της βαθμολογικής βάσης του 10 για την εισαγωγή στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα προανήγγειλε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, επισημαίνοντας ότι «είναι παράλογο να εισάγονται φοιτητές με 3 και 4 στα ΑΕΙ».


Ό,τι κινείται στην Τουρκία είναι υπό τον απόλυτο έλεγχο του Σουλτάνου, κατά κόσμον Ταγίπ Ερντογάν. Ήδη πέρασε στο… σαράι του και το ίντερνετ. Και έχει την πλήρη εποπτεία των πάντων, ακόμη και της πλατφόρμας Netflix.


Όταν υπάρχει κράτος, φροντίζει για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς του. Όπως στην Ιταλία, δυο βήματα από εμάς. Υψηλά πρόστιμα προβλέπονται για τους τουρίστες στη Σκαλινάτα, στη Ρώμη, αν παραβιάσουν την απαγόρευση να κάθονται στα Ισπανικά Σκαλοπάτια, το εμβληματικό αξιοθέατο της ιταλικής πρωτεύουσας. Όσοι βρωμίσουν ή καταστρέψουν τη Σκαλινάτα αντιμετωπίζουν πρόστιμο από 250 έως 400 ευρώ. Εδώ πού τέτοιες πολυτέλειες… Μπάτε, σκύλοι, αλέστε και αλεστικά μη δώσετε…


Σχολιάστε εδώ