Γ. Ραγκούσης: Άνοιξαν την κερκόπορτα, καταργούν το ΑΣΕΠ

Γ. Ραγκούσης: Άνοιξαν την κερκόπορτα, καταργούν το ΑΣΕΠ

Για «τροπολογία-όνειδος» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο Γιάννης Ραγκούσης, τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τους κ. Μητσοτάκη, Βορίδη, Σταϊκούρα και Θεοδωρικάκο ως εκείνους «που κατέστρεψαν μία από τις σημαντικότερες μεταρρυθμίσεις κατά του πελατειακού και κομματικού κράτους» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ενώ παραθέτει την προτεινόμενη διάταξη.Συγκεκριμένα στην δήλωσή του στο facebook o κ. Ραγκούσης λέει:
«Αυτή είναι η πρωτοφανής κυβερνητική τροπολογία-όνειδος, με την οποία κατήργησαν το ΑΣΕΠ, μία από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις του ελληνικού λαού και της λαχτάρας του για αξιοκρατία».
Με την έγκριση Μητσοτάκη, την άθλια τροπολογία υπογράφουν οι Βορίδης, Σταϊκούρας και Θεοδωρικάκος οι οποίοι θα περάσουν στην ελληνική πολιτική ιστορία ως εκείνοι που κατέστρεψαν μία από τις σημαντικότερες μεταρρυθμίσεις κατά του πελατειακού και κομματικού κράτους».

O τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει σε απόμενη ανάρτηση ενώ παραθέτει τις διατάξεις του Νόμου 3812 όπως ισχύουν από το 1994.

«Για να έχετε πλήρη γνώση της ζημιάς που έκανε η κυβέρνηση Μητσοτάκη ανοίγοντας την κερκόπορτα για την κατάργηση του ΑΣΕΠ, δείτε σας παρακαλώ τα ακόλουθα.
Από το 2009, με τις διατάξεις του Νόμου 3812, προβλέπεται για όλους τους φορείς του δημοσίου η με απευθείας, άμεσες και συνοπτικές διαδικασίες πρόσληψη προσωπικού σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. (άρθρο 1, παράγραφος 2-ιε)
Με δύο όμως προϋποθέσεις.
Ότι η διάρκεια των προσλήψεων αυτών δεν θα υπερβαίνει τους 2 μήνες, καθώς και ότι εκ των υστέρων, οι προσλήψεις αυτές θα κρίνονται από το ΑΣΕΠ ως προς τον επείγοντα χαρακτήρα τους.
Ένας εργαζόμενος που προσλαμβάνεται για 12 μήνες θεωρείται ότι καλύπτει όχι έκτακτες αλλά πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Οι προσλήψεις 12μηνης διάρκειας και μάλιστα επιστημονικού προσωπικού, ήταν αποκλειστικής αρμοδιότητας ΑΣΕΠ ενώ τώρα είναι αποκλειστικής αρμοδιότητας Μητσοτάκη-Βορίδη.
Το ΑΣΕΠ τώρα καταργήθηκε και από τον εκ υστέρων έλεγχο των συγκεκριμένων προσλήψεων.

Υ.Γ. Μία εξήγηση σε όσους εκπλήσσονται με την ιδιαίτερη ευαισθησία αλλά και αυστηρότητα που προσωπικά επιδεικνύω για την προστασία του ΑΣΕΠ.
Με τον ιδρυτικό νόμο του ΑΣΕΠ 2190/1994, δεν είχαν υπαχθεί στην αρμοδιότητα της συγκεκριμένης συνταγματικά κατοχυρωμένης ανεξάρτητης αρχής, οι προσλήψεις στην Εκκλησία της Ελλάδος, στην Προεδρία της Δημοκρατίας, στη Βουλή, οι συμβάσεις έργου καθώς και οι προαναφερόμενες ρυθμίσεις για τις προσλήψεις έκτακτου προσωπικού. Αυτά όλα νομοθετήθηκαν για πρώτη φορά με τον Ν.3812/2009 για τον οποίο ανέλαβα την πολιτική ευθύνη αλλά και το κόστος που συνεπαγόταν».


Σχολιάστε εδώ