Αντζελίνα Τζολί: Λέω στις κόρες μου ότι το πιο σημαντικό πράγμα που μπορούν να κάνουν είναι να καλλιεργήσουν το μυαλό τους

Σε άρθρο της που δημοσιεύεται στο περιοδικό «ELLE», η Αντζελίνα Τζολί αναφέρεται στα δικαιώματα των γυναικών και σε συμβουλές που δίνει στα παιδιά της. «Δεν έχει σημασία τι φοράτε, αν το μυαλό σας δεν είναι δυνατό», αναφέρει και συνεχίζει γράφοντας μεταξύ άλλων:

«Εξαιτίας της δουλειάς μου, ταξιδεύω συχνά σε χώρες όπου ξέρω ότι αν ζούσα εκεί οι πεποιθήσεις μου και οι πράξεις μου θα μπορούσαν να με οδηγήσουν στη φυλακή ή να βάλουν σε κίνδυνο τη ζωή μου». «Οι γυναίκες που υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι φυλακισμένες για τις πολιτικές τους απόψεις ή για την υπεράσπιση των ιδίων ή των άλλων, με θάρρος που δύσκολα μπορώ να φανταστώ».

Η Τζολί αναφέρει ότι συχνά οι γυναίκες, επειδή επαναστάτησαν ενάντια στους κοινωνικούς κανόνες, χαρακτηρίστηκαν «παράξενες, αφύσικες, κακές και επικίνδυνες». «Οι ‘‘κακές γυναίκες’’ είναι απλώς γυναίκες που έχουν κουραστεί από την αδικία και την κακοποίηση», επισημαίνει και προσθέτει: «Οι γυναίκες που αρνούνται να ακολουθήσουν κανόνες και κώδικες, που δεν πιστεύουν ότι είναι καλύτερες για τον εαυτό τους και τις οικογένειές τους. Οι γυναίκες που δεν παραιτούνται από τη φωνή και τα δικαιώματά τους ακόμα και με κίνδυνο της ζωής τους ή της φυλάκισης ή της απόρριψης από τις οικογένειες και τις κοινότητές τους».

Δηλώνει περήφανη για τους γιους της, που μεγαλώνουν μαθαίνοντας να σέβονται τις αδελφές τους και τελειώνει με τη σημαντικότερη συμβουλή που δίνει στις κόρες της.

«Λέω στις κόρες μου ότι το πιο σημαντικό πράγμα που μπορούν να κάνουν είναι να καλλιεργήσουν το μυαλό τους. Μπορείτε πάντα να φοράτε ένα όμορφο φόρεμα, αλλά δεν έχει σημασία τι φοράτε, αν το μυαλό σας δεν είναι δυνατό. Δεν υπάρχει τίποτε πιο ελκυστικό –ίσως και μαγευτικό- παρά μια γυναίκα με ανεξάρτητη βούληση και δικές της απόψεις».

Φωτό: 24h.com.cy


Σχολιάστε εδώ