Η Apple δίνει 1 εκατ. δολάρια σε όποιον χάκερ “σπάσει” το iPhone

Η Apple δίνει 1 εκατ. δολάρια σε όποιον χάκερ “σπάσει” το iPhone

Στο 1 εκατομμύριο δολάρια (από 200.000) ανέβασε η Apple το ποσό που θα χαρίσει σε όποιον καταφέρει να χακάρει το iPhone, δηλαδή να βρει ευπάθειες στο σύστημα του έξυπνου κινητού της τηλεφώνου, αλλά και στους υπολογιστές της σειράς Mac.

Είναι, οπωσδήποτε, το μεγαλύτερο χρηματικό ποσό που έχει δοθεί για αυτόν τον σκοπό από μια εταιρεία-κολοσσό της τεχνολογίας.

Το εν λόγω πρόγραμμα θα ξεκινήσει το φθινόπωρο για όλους ανεξαιρέτως τους ενδιαφερόμενους, ενώ προηγουμένως την τύχη τους μπορούσαν να δοκιμάσουν μόνο όσοι συμμετείχαν στο κλειστό πρόγραμμα της Apple.

Όπως μετέδωσε το Forbes τη Δευτέρα, η Apple ξεκινά επίσης ένα παρόμοιο πρόγραμμα για τους υπολογιστές της σειράς Mac, το οποίο επιβεβαιώθηκε την Πέμπτη, ενώ θα επεκταθεί και στα λειτουργικά συστήματα watchOS (για τα έξυπνα ρολόγια) και στην τηλεόραση Apple TV. Οι ανακοινώσεις έγιναν στο συνέδριο Black Hat, στο Λας Βέγκας, όπου ο επικεφαλής ασφαλείας της εταιρείας, Ivan Krstic, ανέλυσε στην ομιλία του την ασφάλεια των συστημάτων iOS και macOS.

Ακόμη, το Forbes αποκάλυψε τη Δευτέρα πως η εταιρεία θα δώσει στους υποψήφιους χάκερ υπό ανάπτυξη συσκευές για τις δοκιμές που θα κάνουν, δηλαδή iPhone που θα τους επιτρέπουν να διερευνήσουν το λειτουργικό σε βάθος. Για παράδειγμα, θα μπορούν να σταματούν τον επεξεργαστή για να εξετάσουν τι συμβαίνει με τα δεδομένα στη μνήμη της συσκευής. Ο Krstic επιβεβαίωσε πως η συμμετοχή στο πρόγραμμα ασφαλείας του iOS θα γίνεται μέσω αίτησης που θα υποβάλει ο ενδιαφερόμενος.

Τα βραβεία

Το 1 εκατ. δολάρια θα λάβουν όσοι καταφέρουν να βρουν πρόσβαση στον πυρήνα του iOS εξ αποστάσεως και χωρίς ο χρήστης του iPhone να πατήσει κάποια πλήκτρα. Άλλα 500.000 δολάρια θα δοθούν σε όσους βρουν τρόπο να επιτεθούν στο σύστημα χωρίς αλληλεπίδραση χρηστών. Επίσης προβλέπεται ένα 50% μπόνους για τους χάκερ που θα βρουν αδυναμίες στο λειτουργικό προτού αυτό κυκλοφορήσει.

Αναλυτικά το άρθρο στο capital.gr


Σχολιάστε εδώ