Στα χαρακώματα η ΓΕΝΟΠ

Στα χαρακώματα η ΓΕΝΟΠ

Εισαγόμενος ο νέος διοικητής της ΔΕΗ

-Κάθετα αντίθετη στην πώληση του 34% του ΑΔΜΗΕ και του 49% του ΔΕΔΔΗΕ, που μόνο κέρδη έχουν
-Δεν υπάρχει θέμα ούτε μπλακ-άουτ ούτε χρεοκοπίας, λέει η ΓΕΝΟΠ

Κατηγορηματικά αντίθετοι στην πώληση της ΔΕΗ είναι οι εργαζόμενοι. Και διαψεύδουν όλα αυτά που διαδίδονται τον τελευταίο καιρό, ότι δηλαδή η ΔΕΗ έχει χρεοκοπήσει και ότι υπάρχει κίνδυνος μπλακ-άουτ. Αυτήν τη στιγμή η αξία των περιουσιακών της στοιχείων ανέρχεται σε 3 δισ. ευρώ – μόνο τα δίκτυα μέσα στις πόλεις ανέρχονται σε 240.000 χιλιόμετρα.

Η ΓΕΝΟΠ φωνάζει προς κάθε κατεύθυνση ότι όλο αυτό το κλίμα έχει καλλιεργηθεί προκειμένου να πουληθούν τα «ασημικά», δηλαδή τα υδροηλεκτρικά εργοστάσια, τα οποία δεν χρειάζονται καύσιμα για να παράγουν ρεύμα.

Ο στόχος παραμένει:
• από το 51% του ΑΔΜΗΕ (Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) που κατέχει σήμερα το Ελληνικό Δημόσιο να πουληθεί σε ιδιώτες το 34% και
• σε πρώτη φάση να δοθεί το 49% του ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας) σε ιδιώτες.

Και το μάνατζμεντ θα έχει ο ιδιώτης – αγοραστής, που ακούγεται ότι θα είναι γερμανική εταιρεία.
Η ΓΕΝΟΠ / ΔΕΗ είναι κάθετα αντίθετη, δεδομένου ότι από το Δίκτυο μόνο κέρδη έχει.

Μεταγραφή από το εξωτερικό
Στο μεταξύ, η κυβέρνηση βρήκε τον διάδοχο του μέχρι τώρα προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου Μαν. Παναγιωτάκη, ο οποίος βύθισε τη ΔΕΗ ακόμη περισσότερο. Είναι ο Γιώργος Στάσσης, διευθύνων σύμβουλος της Enel Romania, θυγατρικής της Enel, πρώην κρατικού μονοπωλίου ηλεκτρισμού της Ιταλίας, ο οποίος έχει πάνω από 13 χρόνια εμπειρίας στην αγορά ενέργειας. Και έχει σπουδάσει πολιτικός μηχανικός στο Πανεπιστήμιο Kingston στη Μεγάλη Βρετανία, ενώ είναι κάτοχος ΜBA στο Construction Management.


Σχολιάστε εδώ