Βουλή: Άρση της βουλευτικής ασυλίας του Π. Πολάκη

Βουλή: Άρση της βουλευτικής ασυλίας του Π. Πολάκη

Την άρση της βουλευτικής ασυλίας του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής.

Η διαδικασία διεξήχθη στη βάση δύο δικογραφιών, εκείνης για την ηχογράφηση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα και εκείνης για συκοφαντική δυσφήμηση εις βάρος πρώην στελέχους του ΚΕΕΛΠΝΟ. Οι δικογραφίες εστάλησαν στην Ολομέλεια από την Επιτροπή Δεοντολογίας, η οποία ενέκρινε και τη σχετική προώθησή τους.

Για την πρώτη υπόθεση υπέρ της άρσης ασυλίας ψήφισαν 163 βουλευτές. Για τη δεύτερη υπόθεση υπέρ ψήφισαν 162 βουλευτές. Και οι δύο αιτήσεις έγιναν έτσι δεκτές.

Π. Πολάκης: Ξεκάθαρη πολιτική δίωξη

Ο κ. Πολάκης από το βήμα της Βουλής νωρίτερα έκανε λόγο για «ξεκάθαρη πολιτική δίωξη σε βάρος του».  Υποστήριξε δε ότι επειδή είναι πολιτικό πρόσωπο θα έπρεπε το αίτημα για άρση ασυλίας να στηρίζεται στο άρθρο 86 και όχι στο άρθρο 62 του Συντάγματος.

Σημειώνεται ότι μετά την ομιλία του αποχώρησε σύσσωμη από τη διαδικασία η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε κατά κανένα τρόπο τις αλλεπάλληλες παραβιάσεις του Συντάγματος σε αυτή τη διαδικασία τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος, εξηγώντας την απόφαση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αποχωρήσει.

Πηγή: naftemporiki.gr


Σχολιάστε εδώ