Πολάκης για εισήγηση άρσης ασυλίας του: Πρωτοφανής συνταγματική εκτροπή

Πολάκης για εισήγηση άρσης ασυλίας του: Πρωτοφανής συνταγματική εκτροπή

«Μέσα από μια προαποφασισμένη – όπως αποδείχτηκε διαδικασία – στην Επιτροπή Δεοντολογίας η πλειοψηφία της ΝΔ συνεπικουρούμενη από την Ελληνική Λύση και το ΚΙΝΑΛ, προχώρησε στην πρώτη κίνηση πολιτικού ρεβανσισμού της ΝΔ».

«Πρωτοφανή συνταγματική εκτροπή» και «πρώτη κίνηση πολιτικού ρεβανσισμού της ΝΔ» χαρακτήρισε ο Παύλος Πολάκης την εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής στην Ολομέλεια για άρση της ασυλίας του για δύο μηνύσεις σε βάρος του που είχαν διαβιβαστεί από την Εισαγγελία στην προηγούμενη Βουλή.

Η μία υπόθεση αφορά μήνυση του πρώην επικεφαλής των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτη Πουλή, και η δεύτερη μήνυση του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, για την υποκλοπή της τηλεφωνικής συνομιλίας τους.

«Μέσα από μια προαποφασισμένη – όπως αποδείχτηκε διαδικασία – στην Επιτροπή Δεοντολογίας η πλειοψηφία της ΝΔ συνεπικουρούμενη από την Ελληνική Λύση και το ΚΙΝΑΛ, προχώρησε  στην πρώτη κίνηση πολιτικού ρεβανσισμού της ΝΔ» υποστηρίζει ο κ. Πολάκης.

Σύμφωνα με τον βουλευτή, «δεν δέχτηκαν την πρόταση που έκανα, να συγκροτηθεί ειδική Προανακριτική Επιτροπή, καθώς αυτά για τα οποία κατηγορούμαι τα έκανα όταν ήμουν και επειδή ήμουν υπουργός, δηλαδή αποκάλυψα και οδήγησα στη Δικαιοσύνη όλη τη συμμορία ΚΕΕΛΠΝΟ, που ένα μέλος της είναι ο κ. Πουλής που με κατηγορεί για συκοφαντική δυσφήμιση… Πιάσαμε τον κλέφτη και μας λέει ότι τον είπαμε κλέφτη».

Και αποκάλυψα, ισχυρίστηκε ο τέως αναπληρωτής υπουργός Υγείας, και τις απευθείας αναθέσεις στη σύζυγο του αρχιτραπεζίτη του κ. Στουρνάρα πχ διαφημιστική δαπάνη για καρκίνο.

«Και ουσιαστικά προσπαθούν να στρέψουν την κουβέντα αλλού, να παρουσιάσουν αυτόν που τους αποκάλυψε ότι διέπραξε αδικήματα, να θολώσουν τα νερά».

«Δεν δέχτηκαν αυτό που πρότεινα και δέχτηκε κι ο ΣΥΡΙΖΑ δια του κ. Τζανακόπουλου, όπως έχει ακολουθηθεί πολλές φορές στο παρελθόν, να συγκροτηθεί ειδική Προανακριτική Επιτροπή, η οποία θα αποφασίσει αν όντως πρέπει να αρθεί η ασυλία μου με δημόσιες συνεδριάσεις και να τα ακούσει ο ελληνικός λαός» σημείωσε.

Όπως σχολίασε ο Παύλος Πολάκης, «δεν πειράζει, έτσι γκρεμίζονται τα φληναφήματα περί πολιτικού πολιτισμού που έλεγε ο κ. Μητσοτάκης στις προγραμματικές δηλώσεις».

«Εγώ στην Ολομέλεια της Βουλής που θα έρθει η άρση ασυλίας μου, θα πω και θα καταθέσω μία σειρά από έγγραφα που έχουν να κάνουν με όλα αυτά που αποκάλυψα, γιατί αυτό δεν μπορούν να το σταματήσουν εκεί θα τα πούμε όλα» είπε.

«Είναι πρωτοφανής η συνταγματική εκτροπή η οποία συμβαίνει τώρα και για να το καταλάβει ο λαός θα το πω ως εξής: ‘’Δεν θέλουν όπως έκαναν στο παρελθόν για είναι δειλοί, δεν έχουν το πολιτικό θάρρος να στήσουν Προανακριτική Επιτροπή ή Ειδικό Δικαστήριο, αλλά να πουν ότι αυτή η πολιτική αντιπαράθεση είναι θέμα ύφους και ήθους και πρέπει να δικαστείς σαν ένας οποιοσδήποτε πολίτης που χρησιμοποιεί λάθος εκφράσεις. Αυτό πάνε να  κάνουν’’».

«Εμείς θα είμαστε εδώ, θα συνεχίσουμε τον έλεγχο σε όλες τις υποθέσεις που αποκαλύψαμε στο παρελθόν, είναι στη Δικαιοσύνη και για κάποιες έχουν ασκηθεί διώξεις και μέσα στη Βουλή και έξω από αυτή θα δώσουμε τις απαντήσεις που πρέπει» κατέληξε ο κ. Πολάκης.

Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ,και την απάντηση του προέδρου της Βουλής, προκάλεσε η εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής.

Πηγη: skai


Σχολιάστε εδώ