Επιστολή ΕΙΝΑΠ στον Β. Κικίλια για τα προβλήματα στο Νοσοκομείο Μεταξά

Επιστολή ΕΙΝΑΠ στον Β. Κικίλια για τα προβλήματα στο Νοσοκομείο Μεταξά

Σε καταγγελία για προβλήματα του νοσοκομείου Μεταξά προχώρησε η ΕΙΝΑΠ προς τον υπουργό Υγείας Β. Κικίλια.
Ακολουθεί η καταγγελία:

“Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ ενημερώθηκε από τους γιατρούς του νοσοκομείου Μεταξά για προβλήματα του νοσοκομείου, και καταγγέλλει:

1. Πέντε επικουρικοί γιατροί του νοσοκομείου δεν έχουν πληρωθεί τις εφημερίες τους των μηνών Μαΐου – Ιουνίου –Ιουλίου – Αυγούστου 2018! Καλούμε τους υπεύθυνους να ενεργήσουν άμεσα και να πληρωθούν τώρα τα δεδουλευμένα.

2. Απίστευτο! Γιατροί του ΕΣΥ, διευθυντές του νοσοκομείου (ενδοκρινολόγος, γυναικολόγος, ουρολόγος), καλούνται από τον ΕΟΠΥΥ και όχι από το Υπουργείο να συμμετέχουν σε επιτροπή του ΕΟΠΥΥ για την εξωσωματική γονιμοποίηση. Το υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να φροντίσουν να δημιουργήσουν δομές και επιτροπές αυτόνομες και να μην επιφορτίζουν

τους νοσοκομειακούς γιατρούς με τεράστιο όγκο δουλειάς. Το συνήθισε ο ΕΟΠΥΥ με το έργο των ελεγκτών γιατρών, που το φόρτωσε στους νοσοκομειακούς. Ζητάμε να γίνει άμεσα ανάκληση της απόφασης.

3. Με έγγραφο της 03/07/19 ορίζεται γιατρός του νοσοκομείου Μεταξά ως μέλος επιτροπής αξιολόγησης γιατρών και οδοντιάτρων. Δεν πρόκειται για επιτροπή κρίσεων για πρόσληψη, αλλά για «αξιολόγηση» προσωπικού σύμφωνα με τον γνωστό αντιδραστικό νόμο που δεν προβλέπει αντικειμενικά κριτήρια με βάση την άσκηση του ιατρικού λειτουργήματος προς τους ασθενείς.

Η ΕΙΝΑΠ και όλα τα συνδικαλιστικά όργανα, ΑΔΕΔΥ, ΟΕΝΓΕ, σωματεία νοσοκομείων, έχουν ομόφωνα ταχθεί ενάντια σε αυτού του είδους την μη αντικειμενική αξιολόγηση καθώς υπάρχει και νομική κατοχύρωση για απεργία – αποχή από αυτήν.

Δείτε την επιστολή ΕΔΩ


Σχολιάστε εδώ