Τσίπρας: Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη λανσάρει το μοντέλο κυβέρνησης ΑΕ

Τσίπρας: Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη λανσάρει το μοντέλο κυβέρνησης ΑΕ

Μιλώντας στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι “δεκάδες τεχνοκράτες είναι σε ρόλο ceo υπουργών”.

Κάνοντας τον απολογισμό των εκλογών, μιλώντας στην πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «δώσαμε μια δύσκολη μάχη, μια μάχη στην οποία ο αντίπαλος ήθελε, σχεδίαζε, επεδίωκε, τη συντριβή μας. «Αλλά δεν τα κατάφεραν», επισήμανε.

Επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας:

« Με εκπροσώπους επιχειρηματικών ομίλων να έχουν αναλάβει απευθείας τη διαπραγμάτευση του Δημοσίου με τους ομίλους από τους οποίους προέρχονται και μάλιστα για κρίσιμης οικονομικής σημασίας θέματα, όπως το Ελληνικό.

« Με τον άνθρωπο του ΣΕΒ, συντονιστή των υπουργών. Εδώ δηλαδή καταργείται ακόμα και η διαμεσολάβηση μεταξύ πολιτικής και επιχειρηματικών ομίλων, αφού οι όμιλοι αναλαμβάνουν απευθείας τα υπουργεία που τους αφορούν.

« Με ελάχιστες γυναίκες, γιατί όπως μας εξήγησαν οι γυναίκες δεν είναι πρόθυμες να αναλάβουν ρόλους ευθύνης.

Μιλούν ανοιχτά κατά της αύξησης του κατώτατου μισθού. Αποκαλυπτικό των προθέσεών τους είναι ότι ο άνθρωπος που υπογράφει τη σχετική προσφυγή των βιομηχάνων στο ΣτΕ είναι σήμερα συντονιστής των υπουργείων και πρώτος της τάξει σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη.

Αναφερόμενος ο Αλέξης Τσίπρας στην αντιπολιτευτική γραμμή τόνισε: «Δε θα λέμε όχι για το όχι, αλλά δεν θα αφήσουμε και τίποτα να πέσει κάτω. Σε μια εποχή που όλα φιλτράρονται από τη διαμεσολάβηση Μέσων Ενημέρωσης που στερούνται αντικειμενικότητας, η Βουλή είναι ένα ζωντανό φόρουμ που παρακολουθούν οι πολίτες προκειμένου να βγάλουν συμπεράσματα».

»Σχεδόν ένας στους τρεις από όσους ψήφισαν, ξεπέρασε την τοξική προπαγάνδα, το εμπρηστικό κλίμα, τα fake news, την τεχνητή υστερία και ήρθε στην κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό αποτελεί και την εγγύηση ότι μπορούμε να ματαιώσουμε τα σχέδιά τους».

Ενώ για το θέμα Μειμαράκη – Παπαδημούλη τόνισε: «Διάβασα για τον καβγά που έχει ξεσπάσει στη ΝΔ επειδή κάποιοι ευρωβουλευτές, μεταξύ των οποίων και ο πρώην Πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, τόλμησαν να ψηφίσουν τον Δημήτρη Παπαδημούλη για Αντιπρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου. Αυτή είναι η κατάντια της αντιΣΥΡΙΖΑ υστερίας».

Και συνέχισε: «Θα ψηφίσουμε για Πρόεδρο της Βουλής τον προτεινόμενο από το πλειοψηφούν κόμμα, καθώς δεν έχουμε επιφύλαξη επί προσωπικού. Το ίδιο θα πράξουμε και για όσους Αντιπροέδρους δεν έχουμε επιφύλαξη επί προσωπικού. Δεν θα κάνουμε αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση. Αλλά για την ουσία».

«Ερωτηματικά με την αποφυλάκιση του κ. Αρ. Φλώρου»

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στην υπόθεση της ENERGA και το στέλεχος του Μ. Μαξίμου, Γρ. Δημητριάδη, φέρνοντάς το ως παράδειγμα μετατροπής της κυβέρνησης σε κυβέρνηση Α.Ε.

«Με τον δικηγόρο της ENERGA και ανεψιό του κ. Μητσοτάκη, διευθυντή του Μαξίμου, να δημιουργεί με το ‘καλημέρα’ ερωτηματικά, με την αποφυλάκιση σήμερα του πρώην συνεταίρου του, κυρίου Αριστείδη Φλώρου.

Και βέβαια εδώ πέραν των ερωτηματικών, υπάρχει και η σαφέστατη μεθόδευση χειραγώγησης της Δικαιοσύνης. Όλοι αντιλαμβανόμαστε τώρα, γιατί η ΝΔ αρνήθηκε τον συναινετικό ορισμό ηγεσίας της Δικαιοσύνης» είπε ο Αλέξης Τσίπρας

«Μια εξέλιξη που μας δείχνει το πώς εννοεί η νέα κυβέρνηση την επιστροφή στη κανονικότητα. Δε κρατάνε ούτε τα στοιχειώδη προσχήματα», προσέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Έχουμε απέναντί μας ένα καλά οργανωμένο μπλοκ εξουσίας. Όχι μόνο τη κυβέρνηση αλλά και τις δομές εξουσίας. Θα επιχειρήσουν, το επόμενο διάστημα, να κάνουν αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση και να επιβάλουν στους πολίτες την άποψη για το μάταιο της συμμετοχής και της αντίστασης».


Σχολιάστε εδώ