Τα… γεμάτα πορτοφόλια στην Ελλάδα δεν ασχολούνται με τον αθλητισμό…

Τα… γεμάτα πορτοφόλια στην Ελλάδα δεν ασχολούνται με τον αθλητισμό…


Του
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΤΑΚΟΥ


Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος απηύθυνε έκκληση στους Παναθηναϊκούς να στηρίξουν οικονομικά τον σύλλογο και να συγκεντρώσουν 20 εκατ. ευρώ. Και τόνισε πως δεν μπορεί ούτε να φανταστεί ότι δεν θα συγκεντρωθούν αυτά τα χρήματα.

Ας μην κρυβόμαστε. Αν ο Γιαννακόπουλος είχε τη βεβαιότητα ότι θα βοηθήσουν τα γεμάτα πορτοφόλια, τότε δεν θα ζητούσε 20 εκατ. ευρώ απ’ όποιον μπορεί και θέλει και μάλιστα απειλώντας με αποχώρηση από το μπάσκετ. Θα ανέβαζε το όριο παραπάνω. Γνωρίζοντας ότι όσοι έχουν μεγάλο… κομπόδεμα θα βάλουν και 200.000 – 300.000 ευρώ, που λέει ο λόγος.

Είναι προφανές ότι, με κάποιες λίγες εξαιρέσεις, όσοι έχουν χρήματα απέχουν από το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, κυρίως, αλλά γενικότερα από τον αθλητισμό. Το περιβάλλον είναι παντού τοξικό. Παρασκήνιο, βία, προϊόν που συνεχώς χάνει τη λάμψη του.

Στον ελληνικό αθλητισμό μπαίνεις συνέχεια μέσα αν θες να πρωταγωνιστήσεις και ιδιαίτερα αν δεν έχεις συμπαίκτες. Και όλοι παρακαλάνε για να πάρουν κάτι από τα τηλεοπτικά. Τα γήπεδα είναι άδεια, οι κάφροι έχουν διώξει τον υπόλοιπο κόσμο από αυτά.

Κάποτε θα πρέπει να αντιληφθούν αυτοί που έχουν τις τύχες του ποδοσφαίρου στα χέρια τους ότι δεν πάει άλλο η κατάσταση. Να δουν πώς μπορούν να αυξήσουν τα έσοδα. Και τότε θα προσελκύσουν και κάποιους επενδυτές που θα δουν περιθώριο κέρδους.

Μέχρι τότε ο Γιαννακόπουλος και ο κάθε Γιαννακόπουλος θα εισπράττει αρνήσεις και θα επιστρατεύει τελεσίγραφα για να δει ο Παναθηναϊκός και ο κάθε Παναθηναϊκός άσπρη μέρα…


Σχολιάστε εδώ