Νέος διοικητής του ΕΦΚΑ ο Χρήστος Χάλαρης

Νέος διοικητής του ΕΦΚΑ ο Χρήστος Χάλαρης

Αξιόπιστες πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά την άμεση υποβολή της παραιτήσεως του διοικητή του ΕΦΚΑ Λάμπρου Σέμπου, ο οποίος παραμένει ως «υπηρεσιακός», αναμένεται να οριστεί ως αντικαταστάτης του ο δρ Χρήστος Χάλαρης, ο οποίος ήταν μέχρι πρότινος σύμβουλος ηλεκτρονικής διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο κ. Χάλαρης, διδάκτορας στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ, ήταν διευθύνων σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ κατά το χρονικό διάστημα της διακυβέρνησης Σαμαρά και θεωρείται ότι θα συμβάλει με τις γνώσεις του αποφασιστικά στην υλοποίηση των εξαγγελιών που έκανε κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής ο νέος υπουργός Εργασίας κ. Βρούτσης.

Σύμφωνα με αυτές τις δεσμεύσεις, μέχρι τον Ιούνιο του 2020, ένα σημαντικό μέρος των συνταξιοδοτικών αποφάσεων θα εκδίδεται ψηφιακά, συντομεύοντας έτσι σημαντικά τον χρόνο αναμονής για τους αιτούντες συ­νταξιοδότηση.

Επίσης, θα «τρέξει» την ολοκλήρωση της ψηφιοποίησης της ασφαλιστικής ιστορίας του συνόλου των ασφαλισμένων, την οποία άλλωστε είχε ο ίδιος ξεκινήσει μέσω του συστήματος «ΑΤΛΑΣ», που η προηγούμενη κυβέρνηση είχε βάλει σε ημιαδράνεια. Εκτιμάται ότι όλες αυτές οι αλλαγές θα έχουν γίνει μέχρι το 2021, ώστε ο μέσος χρόνος αναμονής για κάποιον που έχει υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης να μην ξεπερνά σε καμία περίπτωση το δίμηνο.


Σχολιάστε εδώ