MYTILINEOS-METKA EGN: Δύο νέα έργα για την Total Eren στο Καζακστάν

MYTILINEOS-METKA EGN: Δύο νέα έργα για την Total Eren στο Καζακστάν

Η θυγατρική της MYTILINEOS, METKAEGN, ανακοινώνει την υπογραφή συμβάσεων με την TotalEren για τη Μελέτη – Προμήθεια – Κατασκευή (EPC), δύο φωτοβολταϊκών έργων στο Καζακστάν, συνολικής ισχύος 128 MWp.

Συγκεκριμένα, το πρώτο έργο (“Nomad”) είναι μία φωτοβολταϊκή ηλεκτροπαραγωγική μονάδα, ισχύος 28 MWp που βρίσκεται κοντά στο χωριό Zhalagash στην περιοχή Kyzylorda και το δεύτερο έργο (“M-KAT”) είναι μία έτερη φωτοβολταϊκή ηλεκτροπαραγωγική μονάδα ισχύος 100 MWp που βρίσκεται δίπλα στο χωριό Shu στην περιοχήZhambyl.

Στα έργα θα εγκατασταθούν κεντρικοί μετατροπείς ενέργειας, μονοκρυσταλλικής τεχνολογίας πάνελ και κινητό σύστημα στήριξης φωτοβολταϊκών πλαισίων. Το έργο Nomad αποτελείται από 83.592 φωτοβολταϊκά πλαίσια 335Wp, 8 υποσταθμούς παραγωγής και καλύπτει έκταση 73,94 εκταρίων. Το έργο M-KAT αποτελείται από 298.485 φωτοβολταϊκές μονάδες 335Wp, 24 υποσταθμούς παραγωγής και καλύπτει έκταση 328,93ha.

Και τα δυο έργα θα είναι τα μόνα με το συγκεκριμένο σύστημα στήριξης στο Καζακστάν και αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία μέχρι τα τέλη του 2019. Μόλις ολοκληρωθούν, οι Nomad και M-KAT αναμένεται να παράγουν μαζί 225 GWh ετησίως, καλύπτοντας τις ανάγκες περίπου 40.000 κατοίκων του Καζακστάν και εξοικονομώντας περίπου 300.000 τόνους CO2 ετησίως.

Η METKA EGN εδραιώνεται ταχύτατα ανάμεσα στις πιο αξιόπιστες  EPC εταιρείες στους τομείς της ηλιακής ενέργειας και της αποθήκευσης ενέργειας, συμβαδίζοντας με τις αρχές της MYTILINEOS, γεγονός που εξασφαλίζει την ανάπτυξη και την επιχειρηματική αριστεία, αλλά και τη δημιουργία αξίας για όλους τους πελάτες, τους επιχειρηματικούς εταίρους και τουςμετόχους.

Οι συμβάσεις αυτές καθιερώνουν τη συνεργασία της MYTILINEOS με την γαλλική TotalEren, έναν κορυφαίο ανεξάρτητο παραγωγό ενέργειας, από ανανεώσιμες πηγές (IPP), που αναπτύσσει, χρηματοδοτεί, επενδύει, κατασκευάζει και εκμεταλλεύεται αιολικά, ηλιακά και υδροηλεκτρικά πάρκα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η TotalEren διαθέτει σήμερα περισσότερα από 2400 MW έργων ανανεώσιμης ενέργειας που λειτουργούν ή βρίσκονται υπό κατασκευή και στις πέντε ηπείρους.

Η ΜΕΤΚΑ EGN διακρίνεται μεταξύ των προτιμητέων προμηθευτών της TotalEren. Αυτό το καθεστώς αντανακλά την εμπιστοσύνη, την τεχνογνωσία και την αξιοπιστία που έχει επιτύχει η ΜΕΤΚΑ EGN στην αγορά.

Το συνολικό κόστος του έργου για το Nomad και το M-Kat για την TotalEren ανέρχεται σε 157 εκ. δολάρια ΗΠΑ.


Σχολιάστε εδώ