Τέλος για το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής!

Τέλος για το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής!

Καταργείται το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής  της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Οι αρμοδιότητές του μεταφέρονται απεθείας στο Μέγαρο Μαξίμου, στο γραφείο του πρωθυπουργού, στο υπό σύσταση υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και  στο υπουργείο Εξωτερικών.

Αναλυτικά οι αλλαγές που προβλέπονται από το ΠΔ 81/2019 που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ καταργείται το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.  Οι  Γενικές ΓραμματείεςΨηφιακής Πολιτικής και  Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και οι υπηρεσίες της παραγράφου 7 του άρθρου 2 του π.δ. 82/2017,  περνάνε στο νέο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης με υπουργό τον Κυριάκο Πιερρακάκη.

Στον ίδιο μεταφέρονται ακόμη η Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε., τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, , ο Ελληνικός Οργανισμός Διαστήματος Α.Ε και το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επι- κοινωνίας Α.Ε.

Υπό την εποπτεία του Πρωθυπουργού μεταφέρονται ως σύνολο αρμοδιοτήτων, θέσεων, προσωπικού και εποπτευόμενων φορέων, η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, η Ειδική Γραμματεία Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων, η Ειδική Γραμματεία του Εθνικού Τυπογραφείου του πρώην Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Στο Υπουργείο Εξωτερικών μεταφέρονται από το πρώην Ψηφιακής Πολιτικής το  σύνολο αρμοδιοτήτων από: τη Διεύθυνση Διεθνούς Επικοινωνίας, Διεύθυνση Διπλωματίας Μέσων Ενημέρωσης, τα Γραφεία Τύπου και Επικοινωνίας Εξωτερικού της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, το επιτόπιο προσωπικό που υπηρετεί στα Γραφεία Τύπου και Επικοινωνίας Εξωτερικού και οι θέσεις και το προσωπικό αποκλειστικά του κλάδου Συμβούλων και Γραμματέων Επικοινωνίας ανεξαρτήτως της υπηρεσίας της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης στην οποία υπηρετούν.

Πηγή: typologies.gr


Σχολιάστε εδώ