Νότης Μηταράκης: Στόχος μας είναι η μείωση των εισφορών στην κύρια σύνταξη κατά 25%

Νότης Μηταράκης: Στόχος μας είναι η μείωση των εισφορών στην κύρια σύνταξη κατά 25%

Ο υφυπουργός Εργασίας, κ. Νότης Μηταράκης, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90.1 FM στην εκπομπή «Online» του Δημήτρη Τάκη.

Ο κ. Μηταράκης ερωτηθείς για το τι θα συμβεί στο κομμάτι της έκδοσης σύνταξης, ανέφερε ότι: «Πρώτος στόχος που έθεσε εχθές ο κ. Βρούτσης είναι να καθιερώσουμε την ψηφιακή σύνταξη, να είναι πλέον πλήρως αυτοματοποιημένη η έκδοση των συντάξεων. Στόχος μας είναι την 1η Ιουνίου του 2020 τουλάχιστον το 1/3 των συντάξεων να βγαίνει αυθημερόν και εντός τετραετίας να ολοκληρωθεί αυτό το έργο και όλες οι συντάξεις πλέον να βγαίνουν ψηφιακά και ηλεκτρονικά. Αυτή η δυνατότητα υπάρχει, χρειάζεται να γίνουν κάποιες αλλαγές στα συστήματα και να ψηφιοποιηθούνε και δεδομένα τα οποία έχει στη διάθεσή του ο ΕΦΚΑ. Η πρώτη επικοινωνία που κάναμε χθες ήταν με τον κ. Πιερρακάκη και με τον υφυπουργό του και θέλουμε να προτάξουμε το θέμα των συντάξεων και το θέμα της λειτουργίας των ασφαλιστικών φορέων στη διαδικασία της ψηφιακής ολοκλήρωσης».

Για το ασφαλιστικό ο υφυπουργός Εργασίας κ. Νότης Μηταράκης, δήλωσε τα εξής: «Ο Κ. Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί προεκλογικά για ένα σύστημα τριών πυλώνων όπως εφαρμόζουν όλες οι προηγμένες δυτικές δημοκρατίες του κόσμου, αυτό θέλουμε να εφαρμόσουμε και στην Ελλάδα   το οποίο θα δώσει περισσότερη ασφάλεια στους συνταξιούχους και στους ασφαλισμένους, μεγαλύτερη εγγύηση για τη μελλοντική τους σύνταξη, ένα ολοκληρωμένο σύστημα το οποίο θα στηρίζεται σε βέλτιστες πρακτικές που εφάρμοζαν όλες οι χώρες του κόσμου.

Στην ερώτηση για την μείωση των εισφορών στην κύρια σύνταξη, ανέφερε: «Στόχος μας είναι η μείωση των εισφορών στην κύρια σύνταξη κατά 25% αυτό είναι μέρος μιας συνολικής πολιτικής για τη μείωση των φορολογικών βαρών στην παραγωγική Ελλάδα, στη  μεσαία τάξη». Και για τις συντάξεις χηρείας είπε ότι:  «Το μόνο που μπορώ να πω αυτή τη στιγμή είναι ότι οι συντάξεις χηρείας είναι πρώτη προτεραιότητα δικιά μου στο υπουργείο και ελπίζω άμεσα να μπορούμε να πούμε κάτι συγκεκριμένο».


Σχολιάστε εδώ