Κ. Κόλλιας: Η νέα κυβέρνηση και το νέο υπουργικό συμβούλιο καλούνται οδηγήσουν στο δρόμο της σταθερής και βιώσιμης ανάπτυξης…

Κ. Κόλλιας: Η νέα κυβέρνηση και το νέο υπουργικό συμβούλιο καλούνται οδηγήσουν στο δρόμο της σταθερής και βιώσιμης ανάπτυξης…

…Το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος θα είναι αρωγός στην προσπάθεια αυτή, με προτάσεις, μελέτες και διάλογο

Ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Η νέα κυβέρνηση, όπως προέκυψε από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, και το νέο υπουργικό συμβούλιο καλούνται να αντιμετωπίσουν μια σημαντική πρόκληση για την οικονομία και τη χώρα: Να την οδηγήσουν στο δρόμο της σταθερής και βιώσιμης ανάπτυξης, με αξιόπιστα βήματα, με γνώμονα την ελάφρυνση της μεσαίας τάξης, που έχει σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος της κρίσης, τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης μέσω της προσέλκυσης και διευκόλυνσης επενδύσεων, την υγιή, βιώσιμη και μόνιμη επιστροφή στις αγορές, ώστε να διευκολυνθεί η χορήγηση ρευστότητας από το τραπεζικό σύστημα προς τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

Η δημιουργία ενός νέου, υγιούς και όχι κρατικοδίαιτου οικονομικού μοντέλου είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία για την επίτευξη των συγκεκριμένων στόχων.

Το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, ως θεσμοθετημένος σύμβουλος της εκάστοτε κυβέρνησης για θέματα οικονομίας, θα είναι αρωγός στην προσπάθεια αυτή, με προτάσεις, μελέτες και διάλογο”.


Σχολιάστε εδώ