Lamda Development: «Το Κτηματολόγιο καθυστερεί την επένδυση στο Ελληνικό»

Lamda Development: «Το Κτηματολόγιο καθυστερεί την επένδυση στο Ελληνικό»

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ «Π»

Πριν από έξι μήνες, αποκαλύψαμε –αποκλειστικά– πως το Κτηματολόγιο μπλοκάρει την επένδυση στο Ελληνικό, θέτοντας ερωτήματα τα οποία ουδέποτε απαντήθηκαν από τη διοίκηση του Κτηματολογίου και από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Αποκαλύψαμε ότι στην έκταση του Ελληνικού, κατά την κτηματογράφηση, αποδόθηκαν εκτάσεις κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου στην ΕΥΔΑΠ, ενώ το αρχείο κτηματογράφησης, όπως παραδόθηκε από τον μελετητή, δεν ήταν συμβατό με τις τεχνικές προδιαγραφές και εντοπίστηκαν σφάλματα που επισημάνθηκαν έγκαιρα από τους νομικούς, οπότε και του επιβλήθηκε ποινική ρήτρα.

Βέβαια, η περαίωση της συγκεκριμένης μελέτης έγινε ερήμην της επιβλέπουσας δικηγόρου, η οποία εμποδίστηκε να επιβάλει και δεύτερη ρήτρα, υπεγράφη μόνο από τη διευθύντρια της νομικής υπηρεσίας, ενώ υφίστανται και άλλα σφάλματα, που καθιστούν αδύνατη την εξέλιξη της επένδυσης.

Πρόσφατα, ο πρωθυπουργός Αλέξη Τσίπρας επέρριψε την ευθύνη για τις καθυστερήσεις στην επένδυση του έργου των 8 δισ. ευρώ στη Lamda Development, η οποία απάντησε άμεσα πως «εναπόκειται στην ευθύνη των δημοσίων υπηρεσιών να προχωρήσουν τη διαδικασία προκειμένου να ξεκινήσει το έργο στο Ελληνικό».

Συγκεκριμένα, επιβεβαιώνοντας τις –προ εξαμήνου– αποκαλύψεις της εφημερίδας μας, ανέφερε μεταξύ άλλων πως «εάν δεν έχουν αποτυπωθεί σωστά στοιχεία του Kτηματολογίου και υπάρχει διαφορά ακόμα και δύο μέτρων, μπορεί να προκληθεί τεράστιο πρόβλημα».

Ευθύνες θα αποδοθούν;


Σχολιάστε εδώ