Ν. Παππάς: «Τεράστια μπίζνα το ασφαλιστικό της Ν.Δ., με 3 δισ. τζίρο από επικουρικές»

Ν. Παππάς: «Τεράστια μπίζνα το ασφαλιστικό της Ν.Δ., με 3 δισ. τζίρο από επικουρικές»

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra Channel και τον Γιώργο Μελιγγώνη φιλοξενήθηκε ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και υποψήφιος βουλευτής στο Νότιο Τομέα της Β’ Αθηνών ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς.

Ως μία τεράστια και «αισχρή μπίζνα», με τζίρο 3 δισ. ευρώ τον χρόνο, χαρακτήρισε το ασφαλιστικό της ΝΔ, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και υποψήφιος βουλευτής στον Νότιο Τομέα Αθηνών, Νίκος Παππάς, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Contra.

Ο κ. Παππάς τόνισε ότι είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι πρόκειται για «μπίζνα», διότι δεν υπάρχει καμία οικονομική λογική πίσω από τις προτάσεις της ΝΔ και πρόσθεσε ότι «έχουν ανοίξει κάποιες μασέλες και κάποια στόματα και περιμένουν να καταπιούν τις επικουρικές συντάξεις».

Κατηγόρησε τη ΝΔ ότι επιχειρεί να κάνει «ντιλ» με μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες και πρόσθεσε ότι υπάρχει ένας τζίρος 3 δισ. το χρόνο από εισφορές των ασφαλισμένων και με την αποχώρηση του Δημοσίου, δημιουργείται μία τεράστια τρύπα.

Όπως τόνισε, εάν οι νεότερες γενιές επιλέξουν να πάνε σε ιδιωτική ασφάλιση, σταματούν οι εισφορές στα επικουρικά ταμεία, με δύο επακόλουθα: ή να σταματήσουν αμέσως οι επικουρικές συντάξεις ή να δημιουργηθεί μία υποχρέωση σε βάρος των φορολογουμένων, η οποία πρέπει να καλυφθεί.

Στρατηγική της ΝΔ είναι να δημιουργηθεί χώρος για την ιδιωτική επικουρική ασφάλιση, είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, κάνοντας λόγο για «αισχρή μπίζνα» στην οποία «τα κέρδη των εταιρειών είναι ευθέως ανάλογα της θνησιμότητας του πληθυσμού». «Πρέπει να πεθάνει ο κόσμος για να βγάζουν κέρδη» σημείωσε.

«Αυτό δεν είναι ούτε κοινωνική, ούτε ασφάλιση, διότι ο όρος κοινωνική σημαίνει ότι βρίσκουμε μία συλλογική λύση και ο όρος ασφάλιση σημαίνει ότι ασφαλιζόμαστε απέναντι σε ένα αρνητικό γεγονός. Η εμπειρία δείχνει ότι κανενός τύπου εγγύηση δεν μπορεί να υπάρξει. Εάν καταρρεύσει η εταιρεία στην οποία είμαστε ασφαλισμένοι, καταρρέει και οποιοδήποτε δικαίωμά μας» ανέφερε.

Είπε επίσης ότι ο νόμος Κατρούγκαλου κατασυκοφαντήθηκε, παρ΄ότι το 85% των ασφαλισμένων έχει λιγότερες εισφορές, ενώ η μεγάλη κατάκτηση της Ελλάδας είναι ότι για πρώτη φορά μετά από χρόνια, έχει βιώσιμο ασφαλιστικό μέχρι το 2060.

Αναφορικά με το Μακεδονικό και με αφορμή την τοποθέτηση του Κώστα Καραμανλή, ο Ν. Παππάς είπε, ότι «όσοι έχουν διαχειριστεί αυτό το πολύ ευαίσθητο θέμα θα πρέπει να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί στις δημόσιες τοποθετήσεις τους» και πρόσθεσε ότι η ιστορία θα αξιολογήσει τη στάση όλων.

Υπογράμμισε δε, όλοι όσοι έκαναν κριτική, οφείλουν συγγνώμη προς τον κόσμο που βγήκε στα συλλαλητήρια και τον «φλομώσανε με ψέματα για το τι πραγματικά συνέβαινε (…) και ο καθένας μπορεί να θέλει να περισώσει την υστεροφημία του, αλλά αυτό δεν μπορεί να το κάνει σε βάρος των εθνικών συμφερόντων και της χώρας».

Πηγή: kontranews.gr


Σχολιάστε εδώ