Κίμωλος: Μετέτρεψαν βάρκες σε βιβλιοθήκες

Κίμωλος: Μετέτρεψαν βάρκες σε βιβλιοθήκες

Σε μια πολύ ιδιαίτερη πρωτοβουλία προχώρησαν κάτοικοι στη Κίμωλο μετατρέποντας σε ανοιχτή δανειστική βιβλιοθήκη τέσσερις βάρκες.

Έτσι εάν επιλέξετε να κάνετε τις διακοπές σας σε αυτό το πανέμορφο νησί που βρίσκεται στο νοτιοδυτικό όριο των Κυκλάδων, δεν θα χρειαστεί να κουβαλήσετε μαζί τα βιβλία σας, γιατί αυτά θα είναι εκεί και θα σας περιμένουν μέσα σε βάρκες που φιλοτέχνησε η ζωγράφος Ελένη Τεκνοπούλου και οι Κιμωλίστες, ενώ η ψυχή του εγχειρήματος ακούει στο όνομα Σταυρούλα Βεντούρι.
Οι βάρκες – βιβλιοθήκες περιμένουν τους βιβλιόφιλους στο λιμάνι του νησιού, την Ψάθη και στις παραλίες Αλυκή, Μπονάτσα και Πράσα, με καθεμία από αυτές να έχει διαφορετικό σχέδιο που να αποτελεί μήνυμα για τη μείωση των πλαστικών μίας χρήσης και την προστασία των θαλασσών.
Οι βιβλιοθήκες-βάρκες, κατασκευάστηκαν στην Αθήνα και βάφτηκαν στην Κίμωλο από τους Κιμωλίστες, ενώ τη φωτογράφιση επιμελήθηκε η Dora Kavellary, εθελόντρια φωτογράφος του προγράμματος “Sea Change Greek Islands”.
Το έργο αποτελεί δωρεά του Κοινωφελές Ίδρυμα Α Κ Λασκαρίδη-A C Laskaridis Charitable Foundation, στο πλαίσιο του προγράμματος “Sea Change Greek Islands”, με στόχο την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και τη μείωση των πλαστικών.

 

Πηγή: www.boatfishing.gr


Σχολιάστε εδώ