Κ. Δουζίνας: Τα εθνικά θέματα είναι πολύ σημαντικά για να τα βλέπουμε υπό το πρίσμα των εκλογών

Κ. Δουζίνας: Τα εθνικά θέματα είναι πολύ σημαντικά για να τα βλέπουμε υπό το πρίσμα των εκλογών

Στα χρόνια της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ η διεθνής θέση της Ελλάδας αναβαθμίστηκε σημαντικά αναφέρει ο υποψήφιος Βουλευτής Α’ Πειραιά  Κώστας Δουζίνας για τις τελευταίες εξελίξεις με την Τουρκία.

«Είμαστε το μόνο σταθερό σημείο σε ένα φλεγόμενο τόξο από την Ουκρανία μέχρι Λιβύη. Και αυτό σε μια εποχή όπου η ισορροπία δυνάμεων στην περιοχή είναι υπό διαμόρφωση.

Σε αυτή τη συγκυρία, οι έκνομες ενέργειες της Τουρκίας κατά της Δημοκρατίας της Κύπρου, ο αναθεωρητισμός και οι ρητορικές προκλήσεις κατά της Ελλάδας καθώς και οι πολλές παραβάσεις και παραβιάσεις του εναερίου χώρου μας δείχνουν αδυναμία παρά αυτοπεποίθηση και σοβαρότητα απειλής. Ο Ερντογάν, περικυκλωμένος από τα πολλά προβλήματα που ο ίδιος δημιούργησε – το Κουρδικό, τη μεγάλη οικονομική κρίση, την ήττα στις εκλογές των μεγάλων πόλεων με εμβληματική την Κωνσταντινούπολη – χρησιμοποιεί το παμπάλαιο τέχνασμα της «εξαγωγής» των εσωτερικών πολιτικών του προβλημάτων. Εμείς συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα» ανέφερε.

«Στηριζόμαστε στο Διεθνές Δίκαιο και τις διεθνείς συμβάσεις, στον φιλειρηνικό λαό μας αλλά και στην ετοιμότητα της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας. Θυμίζουμε στους εταίρους μας ότι τα κυπριακά και ελληνικά σύνορα είναι τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ και η παραβίασή τους απειλεί την κυριαρχία και σταθερότητα της Ένωσης στο πιο κρίσιμο σημείο της ιστορίας της.

Στις πρόσφατες συνεδριάσεις οι άσφαιρες δηλώσεις του παρελθόντος από ΕΕ και ΗΠΑ άρχισαν να αποκτούν «δόντια», όπως μου είπε πρόσφατα Άγγλος δημοσιογράφος. Διαφαίνονται στοχευμένες κυρώσεις αλλά και στρατιωτική προστασία της κυπριακής και ελληνικής εθνικής κυριαρχίας».

Αναφερόμενος στο εσωτερικό της χώρας κα τις ενέργειες της κυβέρνησης ο κ. Δουζίνας είπε: «έχουμε απόλυτη ετοιμότητα και κανέναν λόγο ανησυχίας. Πιστεύουμε στις δυνάμεις μας, το αξιόμαχο επίπεδο των οποίων λαμβάνει τα εύσημα του ΝΑΤΟ, αλλά επίσης ξέρουμε ότι είμαστε τυχεροί ή καταδικασμένοι να είμαστε γείτονες με την Τουρκία για πάντα. Αυτή τη στιγμή βασική οδός είναι η διπλωματία. Ταυτόχρονα είναι σαφές ότι είμαστε έτοιμοι να αποκρούσουμε οποιαδήποτε επιθετικότητα της άλλης πλευράς. Τέλος πρέπει να πούμε ότι δεν είναι ώρα για μικροπολιτική. Όλα τα κόμματα οφείλουν να καταλάβουν πως τέτοιου είδους εθνικά θέματα είναι πολύ σημαντικά για να τα βλέπουμε υπό το πρίσμα των εκλογών» κατέληξε.


Σχολιάστε εδώ