Επίσκεψη του εκπαιδευτικού πλοίου της Ιαπωνικής Ακτοφυλακής «KOJIMA» στο λιμάνι του Πειραιά

Επίσκεψη του εκπαιδευτικού πλοίου της Ιαπωνικής Ακτοφυλακής «KOJIMA» στο λιμάνι του Πειραιά

Στις 21 Ιουνίου 2019, το εκπαιδευτικό πλοίο της Ιαπωνικής Ακτοφυλακής «KOJIMA» επισκέφθηκε το λιμάνι του Πειραιά. Η τελευταία επίσκεψη είχε πραγματοποιηθεί πριν από 10 χρόνια ενώ είναι η πέμπτη φορά που το πλοίο επισκέπτεται την Ελλάδα. Μάλιστα η φετινή επίσκεψη  συμπίπτει με τον εορτασμό της 120ης επετείου των Διπλωματικών Σχέσεων Ελλάδας-Ιαπωνίας (1899-2019).

Το «KOJIMA» βρίσκεται επί του παρόντος σε εκπαιδευτικό ταξίδι διάρκειας 3 μηνών με πλήρωμα τους νέους δόκιμους αξιωματικούς που αποφοίτησαν από την Ακαδημία της Ιαπωνικής Ακτοφυλακής τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους.  Το «KOJIMA» πρόκειται να αναχωρήσει από το λιμάνι του Πειραιά στις 25 Ιουνίου.

Την ημέρα άφιξης του «KOJIMA» στον Πειραιά, βρίσκονταν εκεί και ο Ειδικός Σύμβουλος  του Πρωθυπουργού της Ιαπωνίας κ. Kentaro Sonoura ο οποίος επισκέφτηκε την Ελλάδα γι’ αυτόν το λόγο και είχε την ευκαιρία να απευθύνει χαιρετισμό στο πλήρωμα του  πλοίου «KOJIMA», επαινώντας το υψηλό φρόνημα και το αίσθημα καθήκοντος. Ακολούθησε δεξίωση στο πλοίο όπου παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του Λιμενικού Σώματος, του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά και του Δήμου Πειραιά καθώς και εκπρόσωποι της ευρύτερης ναυτιλιακής κοινότητας, Ιαπωνικών εταιρειών, πολιτιστικών φορέων και του διπλωματικού σώματος.  Ο πλοίαρχος του «KOJIMA», κ. Hironobu Tonozaki, ο Ειδικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού της Ιαπωνίας κ. Kentaro Sonoura και ο Πρέσβης της Ιαπωνίας κ. Yasuhiro Shimizu απηύθυναν χαιρετισμό προς τους καλεσμένους. Κατά τη διάρκεια της δεξίωσης οι δόκιμοι αξιωματικοί παρουσίασαν πλευρές του Ιαπωνικού πολιτισμού όπως το Judo, την τελετή τσαγιού κ.α. αλληλεπιδρώντας με τους καλεσμένους.

Ο πλοίαρχος του «KOJIMA» κ. Hironobu Tonozaki πραγματοποίησε εθιμοτυπικές επισκέψεις στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά και στο Δημαρχείο Πειραιά.  Ακολούθως, οι 43 δόκιμοι αξιωματικοί του «KOJIMA» ξεναγήθηκαν στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας & Διάσωσης καθώς και στο Μουσείο Αρχαίων Πλοίων, όπου ενημερώθηκαν για την ιστορία και την σημερινή μορφή του Λιμενικού Σώματος  της Ελλάδος.

Το «KOJIMA» ξεκίνησε το ταξίδι του στα τέλη Απριλίου από το λιμάνι του Kure του Νομού Hiroshima της Ιαπωνίας και διασχίζοντας τον Ειρηνικό Ωκεανό επισκέφτηκε τα λιμάνια του Σαν Φρανσίσκο και της Νέας Υόρκης.  Έπειτα δια μέσω του Ατλαντικού εισήλθε στη Μεσόγειο και έφτασε στο λιμάνι του Πειραιά. Θα συνεχίσει το ταξίδι του δια μέσου της διώρυγας του Σουέζ και θα προχωρήσει προς τον Ινδικό Ωκεανό όπου θα επισκεφθεί τα λιμάνια της Σιγκαπούρης και του Βιετνάμ, προτού τελικά επιστρέψει στην Ιαπωνία στο λιμάνι του Kure στα τέλη Ιουλίου.


Σχολιάστε εδώ