Οι εκλογές είναι κρίσιμες για το μέλλον της Ροδόπης

Οι εκλογές είναι κρίσιμες για το μέλλον της Ροδόπης

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης διεκδικεί την επιστροφή του στη Βουλή

Οι εθνικές εκλογές είναι πολύ κρίσιμες. Θα καθορίσουν τον προσανατολισμό της Ροδόπης και ολόκληρης της χώρας, θα προσδιορίσουν το μέλλον και των επόμενων γενιών και θα δείξουν πόσο αποφασισμένοι είναι οι Έλληνες να εμπιστευθούν μια κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, η οποία είναι η εγγύηση για την αλλαγή, τόνισε σε συνέντευξή του ο υποψήφιος βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο οποίος διεκδικεί την επανεκλογή του, αφού τέσσερα χρόνια τώρα βρίσκεται μακριά από τα βουλευτικά έδρανα.

Χαρακτήρισε «περίοδο ορφάνιας» για τη Ροδόπη την τελευταία τετραετία, εξηγώντας πως πρόκειται για το διάστημα που η ασθενής εκπροσώπηση γίνεται η αιτία ώστε η περιοχή να μην έχει την αποτελεσματική φωνή που χρειάζεται.

Ο υποψήφιος βουλευτής Ροδόπης τόνισε ότι η αδικία που σημειώθηκε στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση, με τα παιχνίδια του εκλογικού νόμου, άφησε κοινοβουλευτικά ορφανή τη Ροδόπη, με απίστευτες συνέπειες στην οικονομική της ανάπτυξη, τη δημογραφική της ενίσχυση, την εθνική της ασφάλεια και, εντέλει, τη ζωή όλων των πολιτών και υπογράμμισε ότι η κοινοβουλευτική ορφάνια της περιόδου 2015 – 2019 και η κυβερνητική περιφρόνηση κόστισαν ακριβά στον νομό μας.

Αποτέλεσμα ήταν να εγκαταλειφθούν έργα που σχεδιάζονταν, να γκρεμιστούν έργα που ολοκληρώθηκαν και να ακυρωθούν έργα που ξεκίνησαν.

Αυτήν την ίδια περίοδο η Ροδόπη είχε μια σειρά θλιβερών «διακρίσεων», με αποτέλεσμα να μετατραπεί στον πλέον περιφρονημένο νομό της φτωχότερης περιφέρειας της χώρας μας:

• 1.600 νέοι εγκατέλειψαν τη Ροδόπη.
• Η ανεργία εκτινάχθηκε από το 8% στο 28%.
• Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης υποβαθμί­στηκε με τη συνεχή υποχρηματοδότηση και την αποδυνάμωση των τμημάτων, αλλά και με την ίδρυση τέταρτης Νομικής στην Πάτρα.
• Η υπερφορολόγηση εξόρισε τις βιομηχανίες και έκλεισε χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
• Οι αγρότες μας φτωχοποιήθηκαν.
• Έκλεισαν υπηρεσίες στην περιφέρεια της Ροδόπης, με αποτέλεσμα την ερήμωση των χωριών μας.
• Πάγωσαν όλα τα δημόσια έργα και καθηλώθηκε ο τουρισμός.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι ο ΕΝΦΙΑ, οι αυξημένοι φόροι, το Κτηματολόγιο λειτουργούν ως εισπρακτικός μηχανισμός και αναγκάζουν τις Ελληνίδες και τους Έλληνες να ξαναγοράζουν την περιουσία των γονιών τους.

Παρομοίωσε την ψήφο με μία σφαίρα, που όταν εκτοξευθεί δεν επιστρέφει, γι’ αυτό θα πρέπει να βρει τον σωστό στόχο και κάλεσε τους συμπατριώτες του να προσέλθουν στην κάλπη, ώστε η παραλία να μην κερδίσει την πολιτική, σε μια τόσο σημαντική και κρίσιμη εκλογική μάχη για τη Ροδόπη και την Ελλάδα.

«Η πολιτική είναι αυτή που μας επιτρέπει να προσδιορίσουμε τη μοίρα μας. Εάν παραιτηθούμε από το δικαίωμα που μας δίνει η δημοκρατία, πυροβολούμε τα πόδια μας», σημείωσε και πρόσθεσε ότι πολλές φορές κυβερνούν οι κακοί γιατί δεν ασχολήθηκαν οι σοβαροί και οι ικανοί. «Καλούμε όλους τους πολίτες με ξεκάθαρη κρίση να συγκρίνουν να αποφασίσουν και να προσέλθουν στις κάλπες για να στηρίξουν την ισχυρή υποψηφιότητα», επισήμανε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Ιδιαίτερα τόνισε: «Στις εκλογές αυτές δεν διαλέγουμε κολλητούς. Δεν βολεύουμε φερτούς. Δεν ικανοποιούμε ματαιοδοξίες κανενός. Δεν παρασυρόμαστε από αγανακτισμένους. Δεν τιμωρούμε τους άξιους, επειδή δεν ικανοποιήθηκε κάποτε το προσωπικό μας ρουσφέτι, γιατί έτσι αδικούμε τον εαυτό μας και υπονομεύουμε την πατρίδα μας.

Στους δύσκολους καιρούς επιλέγουμε μπαρουτοκαπνισμένους πολιτικούς. Ψηφίζουμε έμπειρους διεκδικητές, που απέδειξαν με αποτελέσματα το ενδιαφέρον τους για τη Ροδόπη και την Ελλάδα.

Στηρίζουμε τους άξιους που μπορούν και θέλουν… Γιατί στους δύσκολους καιρούς το δίλημμα είναι: Ορφανή Ροδόπη ή ισχυρή εκπροσώπηση;».

Φωτό: pontos-news.gr


Σχολιάστε εδώ