Στην Ξάνθη και στην Κομοτηνή χτύπησε το… καμπανάκι…

Στην Ξάνθη και στην Κομοτηνή χτύπησε το… καμπανάκι…

-Στην Αθήνα, εκεί στο Μαξίμου, το πήραν χαμπάρι;

Οι κάλπες των ευρωεκλογών δεν έκαναν το χατίρι στο Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ). Ο στόχος του ήταν να δείξει ότι η μειονότητα υπερψηφίζει ένα κόμμα που ζητάει τον χαρακτηρισμό της ως τουρκικής.

Κατέλαβε πανελλαδικά τη 17η θέση, με ποσοστό 0,71% (40.253 ψήφους). Από τους περίπου 2.500 μουσουλμάνους της Δωδεκανήσου ψηφίστηκε συνολικά από 112 άτομα, ενώ από τους περίπου 20.000 – 25.000 μουσουλμάνους που ζουν εκτός Θράκης έλαβε συνολικά στην Αττική 519 ψήφους (σε 8 περιφέρειες) και στη Θεσσαλονίκη 237 ψήφους.

Η εκλογική επιτυχία του ΚΙΕΦ ήταν αποκλειστικά στους δύο νομούς της Θράκης, όπου κατέλαβε την πρώτη θέση στους Νομούς Ροδόπης (38%) και Ξάνθης (25,6%)!

Αντίθετα, ο αστικός μουσουλμανικός πληθυσμός της Θράκης δεν το υπερψήφισε (Κομοτηνή 18,5% και Ξάνθη 8,6%). Ο κύριος χαμένος από τις ψήφους υπέρ του ΚΙΕΦ ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έχασε συνολικά στους δύο νομούς το 28% των ψήφων του Σεπτεμβρίου του 2015, επισημαίνει σε ανάλυσή του ο Άγγελος Μ. Συρίγος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Φωτο: eleftheriaonline


Σχολιάστε εδώ