Το πέπλο της νύχτας

Το πέπλο της νύχτας


Συγγραφέας
Robert Bryndza
Μετάφραση 
Χρήστος Μπαρουξής


Αν σε τυλίξει το πέπλο της νύχτας, είσαι ήδη νεκρός.

Μια ζεστή καλοκαιρινή νύχτα καλούν την υπαστυνόμο Έρικα Φόστερ στη σκηνή ενός φόνου. Το θύμα, ένας γιατρός, έχει βρεθεί στραγγαλισμένος στο κρεβάτι του. Οι καρποί του είναι δεμένοι και τα μάτια του κολλημένα στη διάφανη πλαστική σακούλα που είναι δεμένη γύρω απ’ το κεφάλι του.
Μερικές μέρες αργότερα, ένα ακόμα θύμα βρίσκεται δολοφονημένο με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Και η Έρικα ανακαλύπτει ότι υπάρχουν κι άλλοι νεκροί, όλοι τους άντρες με ιδιαίτερη προσωπική ζωή, με το παρελθόν τους τυλιγμένο σ’ ένα πέπλο μυστηρίου…
Τι είναι άραγε αυτό που τους συνδέει με τον δολοφόνο;

> Ο συγγραφέας του παγκόσμιου best seller Κορίτσι στον πάγο επιστρέφει με ένα αγωνιώδες, συναρπαστικό θρίλερ!

> #1 best seller στη Wall Street Journal.

> Τα μυθιστορήματα του Ρόμπερτ Μπρίντζα έχουν μεταφραστεί σε 28 γλώσσες.

> Τα βιβλία της σειράς με την υπαστυνόμο Έρικα Φόστερ έχουν πουλήσει περισσότερα από 2.500.000 αντίτυπα παγκοσμίως.


Απόσπασμα βιβλίου

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1

Ήταν μια αποπνικτικά ζεστή νύχτα στα τέλη του Ιουνίου. Η μαυροντυμένη φιγούρα έτρεχε ανάλαφρα σχίζοντας το σκοτάδι, τα πόδια της ίσα που ακούγονταν στο στενό χωμάτινο μονοπάτι καθώς έσκυβε και έστρεφε το κορμί με χάρη για να αποφύγει τα πυκνά δέντρα και τους θάμνους που την περιτριγύριζαν. Ήταν σαν μια σκιά να περνούσε αθόρυβα πάνω απ’ τα φύλλα.
Ο νυχτερινός ουρανός ήταν μια λεπτή λωρίδα ανάμεσα στα δέντρα· η φωτορύπανση από την πόλη έβαφε τη χαμηλή βλάστηση με μουντές αποχρώσεις. Η μικροκαμωμένη σκιώδης φιγούρα έφτασε σ’ ένα άνοιγμα της βλάστησης στα δεξιά και σταμάτησε απότομα: σε ετοιμότητα, ξέπνοη, με την καρδιά της να χτυπάει δυνατά.
Μια στροβοσκοπική μπλε λάμψη φώτισε το γύρω τοπίο καθώς το τρένο των 9:39 μ.μ. προς τη Γέφυρα του Λονδίνου άλλαξε από πετρελαιοκίνηση σε ηλεκτροκίνηση και άπλωσε τους μεταλλικούς βραχίονες στα ηλεκτροφόρα καλώδια από πάνω του. Η σκιά έσκυψε καθώς τα άδεια, φωτισμένα βαγόνια περνούσαν από μπροστά της. Άλλες δυο λάμψεις και το τρένο εξαφανίστηκε, ξαναβυθίζοντας τη στενή λωρίδα βλάστησης στο σκοτάδι.
Η σκιά άρχισε να κινείται και πάλι με ταχύτητα, γλιστρώντας αθόρυβα στο μονοπάτι που έστριβε μακριά απ’ τις γραμμές. Τα δέντρα αραίωναν στα αριστερά, αποκαλύπτοντας μια σειρά εφαπτόμενες μονοκατοικίες. Φευγαλέες εικόνες των πίσω κήπων πέρασαν απ’ τα μάτια της: φροντισμένες σκοτεινές λωρίδες με έπιπλα κήπου, αποθήκες εργαλείων, μια κούνια –όλα ακίνητα στον βαρύ νυχτερινό αέρα.
Και τότε ξεπρόβαλε το σπίτι. Ήταν μια βικτοριανή μονοκατοικία όπως και οι άλλες στον μακρύ δρόμο –τρεις όροφοι από ανοιχτόχρωμο τούβλο–, όμως ο ιδιοκτήτης είχε προσθέσει μια μεγάλη γυάλινη επέκταση στο πίσω μέρος του ισογείου, που απλωνόταν πέρα απ’ το υπόλοιπο κτίριο. Η μικροκαμωμένη σκιά γνώριζε τα πάντα για τον ιδιοκτήτη. Γνώριζε τη διαρρύθμιση του σπιτιού. Το πρόγραμμα του ιδιοκτήτη. Και το σημαντικότερο, γνώριζε πως απόψε θα ήταν μόνος.
Σταμάτησε στην άκρη του κήπου. Ένα ογκώδες δέντρο υψωνόταν μπροστά στον συρμάτινο φράχτη που συνόρευε με το χωμάτινο μονοπάτι. Σε ένα σημείο ο κορμός είχε τυλίξει το μέταλλο και οι πτυχές του ξύλου αγκάλιαζαν τον σκουριασμένο στύλο σαν να τον δάγκωνε ένα μεγάλο στόμα δίχως χείλια. Ένα πυκνό φωτοστέφανο από φυλλωσιές απλωνόταν προς όλες τις κατευθύνσεις, κρύβοντας τις σιδηροδρομικές γραμμές απ’ το σπίτι. Πριν από μερικά βράδια η σκιά είχε ακολουθήσει την ίδια διαδρομή, είχε κόψει με προσοχή τις άκρες του συρμάτινου φράχτη και τον είχε ξανατοποθετήσει χαλαρά στη θέση του. Τώρα το κομμάτι του φράχτη μετακινήθηκε εύκολα και η σκιά έσκυψε και σύρθηκε μέσα απ’ το άνοιγμα.
Το γρασίδι ήταν ξερό και το χώμα από κάτω είχε ανοίξει απ’ τις βδομάδες ανομβρίας. Η σκιά σηκώθηκε όρθια κάτω απ’ το δέντρο και κινούμενη γρήγορα διέσχισε αβίαστα και αόρατα το γρασίδι. Μια μονάδα κλιματισμού ήταν τοποθετημένη στον πίσω τοίχο του σπιτιού. Βούιζε δυνατά, καλύπτοντας το αμυδρό τρίξιμο των ποδιών στο χαλίκι που ήταν στρωμένο κατά μήκος του στενού μονοπατιού ανάμεσα στη γυάλινη επέκταση και στο διπλανό σπίτι.
Η σκιά έφτασε σ’ ένα χαμηλό ανασυρόμενο παράθυρο και έσκυψε κάτω απ’ το φαρδύ περβάζι. Το φως που έβγαινε από μέσα έπεφτε στα τούβλα του διπλανού σπιτιού σχηματίζοντας ένα φωτεινό κίτρινο τετράγωνο. Αφού φόρεσε την κουκούλα της φόρμας τρεξίματος, η φιγούρα σηκώθηκε αργά και κοίταξε πάνω απ’ το φαρδύ περβάζι. Ο άντρας μες στο σπίτι ήταν γύρω στα σαράντα πέντε, ψηλός και γεροδεμένος. Φορούσε ταμπά παντελόνι και λευκό πουκάμισο γυρισμένο στα μανίκια. Διέσχισε την κουζίνα, που ήταν ενιαία με το καθιστικό, πήρε ένα κολονάτο ποτήρι απ’ το ντουλάπι και το γέμισε κόκκινο κρασί. Ήπιε μια μεγάλη γουλιά και το ξαναγέμισε. Πάνω στον πάγκο υπήρχε ένα προμαγειρεμένο γεύμα. Το σήκωσε, έβγαλε το χαρτονένιο περίβλημα και τρύπησε την πλαστική μεμβράνη με το τιρμπουσόν.
Η θέα του ξύπνησε μίσος στη φιγούρα. Ήταν μεθυστικό να βλέπει τον  ιδιοκτήτη του σπιτιού γνωρίζοντας τι πρόκειται να συμβεί….

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ


Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Ρόμπερτ Μπρίντζα γεννήθηκε στην Αγγλία, αλλά σήμερα ζει στη Σλοβακία.
Το βιβλίο του Κορίτσι στον πάγο έγινε παγκόσμιο best seller και Το πέπλο της νύχτας είναι το δεύτερο της σειράς με την υπαστυνόμο Έρικα Φόστερ.
Εκτός από αστυνομικά, έχει γράψει και μια σειρά από ρομαντικά μυθιστορήματα.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο www.robertbryndza.com, στο Twitter και το Instagram @RobertBryndza


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ

Κατηγορία: Παγκόσμια λογοτεχνία, Αστυνομικό
ISBN: 978-960-461-962-7  


Σχολιάστε εδώ