Νέα δημοσκόπηση ALCO: 8,5% και πάνω η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Νέα δημοσκόπηση ALCO: 8,5% και πάνω η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπησης της Αlco που παρουσιάστηκε στην εκπομπή του Open TV «Open Mind» με την Ελλη Στάη εμφανίζει στο 8,5% τη διαφορά Νέας Δημοκρατίας – ΣΥΡΙΖΑ, με τη συσπείρωση όμως του κυβερνώντος κόμματος να βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα συγκριτικά με τη Ν.Δ. Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου όλα δείχνουν ότι το κλειδί των εκλογών θα είναι η ψήφος των αναποφάσιστων, μιας και το ποσοστό τους φτάνει το 13,9%.

Πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου η διαφορά ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ είναι 8,5%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΚΙΝΑΛ με 6% και ακολουθεί το ΚΚΕ με 4,4%, η Χρυσή Αυγή με 3,5%, το ΜέΡΑ 25 με 3,2%. Εκτός Βουλής μένουν η Ελληνική Λύση, η Πλεύση Ελευθερίας και η Ένωση Κεντρώων. Στο 13,9% φτάνει το ποσοστό των αναποφάσιστων.

Η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι 83% την ώρα που η συσπείρωση των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας φτάνει το 89%. Επιπλέον το 50% εκτιμά ότι πρέπει να υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση μετά τις εκλογές ενώ το 38% τάσσεται κατά αυτού του ενδεχόμενου.

Ένα ακόμη σημαντικό εύρημα της έρευνας είναι και η διαφορά που εμφανίζεται στο ποιός μπορεί να βελτιώσει την οικονομική κατάσταση της οικογένειας όπου το 44% απαντά κανείς.
Ενώ το 30% πιστεύει πως θα βελτιωθεί περισσότερο με τον Κ. Μητσοτάκη έναντι 19% που πιστεύει ότι αυτό μπορεί να γίνει με τον Αλ. Τσίπρα.

Στην έρευνα εμφανίζεται και η μεγάλη ανησυχία του κόσμου στο αν θα υπάρξει επεισόδιο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας όπου το 55% θεωρεί υπαρκτό το ενδεχόμενο.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη από τις 13 μέχρι τις 19 Ιουνίου σε δείγμα 1.000 ατόμων και ηλικίας από 17 και πάνω σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ο τύπος της έρευνας ήταν ποσοτική.


Σχολιάστε εδώ