Δημοσκόπηση Pulse για ΣΚΑΪ: Προβάδισμα 8 μονάδων για Ν.Δ.

Δημοσκόπηση Pulse για ΣΚΑΪ: Προβάδισμα 8 μονάδων για Ν.Δ.

Πρώτη δύναμη με προβάδισμα οκτώ μονάδων και αυτοδυναμία τουλάχιστον δύο εδρών αναδεικνύεται η Νέα Δημοκρατία στην νεότερη δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, ενώ απέχουμε λιγότερο από τρεις εβδομάδες από τις βουλευτικές εκλογές.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων η ΝΔ συγκεντρώνει το 35%, βελτιώνοντας το ποσοστό της κατά μισή μονάδα σε σχέση με την μέτρηση που έγινε στα μέσα Ιουνίου. Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 27%, έχοντας ενισχύσει την θέση του κατά μία μονάδα και συνεπώς μειώνοντας ελαφρά την διαφορά που τον χωρίζει από την Πειραιώς.

Στην τρίτη θέση σταθεροποιείται το Κίνημα Αλλαγής, που παραμένει στο 7%, ενώ τέταρτο κατατάσσεται το επίσης στάσιμο Κομμουνιστικό Κόμμα με 5,5%. Η Χρυσή Αυγή διολισθαίνει κατά μισή μονάδα στο 4,5%.

Τον κύκλο των διαφαινόμενων κοινοβουλευτικών δυνάμεων ολοκληρώνουν η ΜέΡΑ 25 του Γιάνη Βαρουφάκη – που μετράται σταθερά στο 3,5% – και η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου που βρίσκεται στο 3%, όριο εισόδου στην Βουλή.

Σε περίπτωση που η Ελληνική Λύση δεν καταφέρει να μπει στην Βουλή η δημοσκόπηση υπολογίζει πως η ΝΔ θα αποσπάσει 156 έδρες, έχοντας καθαρή αυτοδυναμία. Εάν το κόμμα Βελόπουλου εξασφαλίσει θέση στην νέα Βουλή η πλειοψηφία της ΝΔ περιορίζεται στις 152 έδρες.

Πηγή: skai.gr


Σχολιάστε εδώ