Δήμος Πειραιά: Ξεκίνησε η πλήρης ανακατασκευή του κλειστού γηπέδου μπάσκετ Καμινίων

Δήμος Πειραιά: Ξεκίνησε η πλήρης ανακατασκευή του κλειστού γηπέδου μπάσκετ Καμινίων

Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες για την πλήρη ανακατασκευή του κλειστού γηπέδου μπάσκετ Καμινίων που υλοποιεί ο  Δήμος Πειραιά και ο Ο.Π.Α.Ν., με στόχο την αναβάθμιση του γηπέδου και την καλύτερη δυνατή αξιοποίησή του από τα αθλητικά σωματεία της πόλης και από δημότες.

Στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ Καμινίων, το οποίο βρίσκεται επί των οδών Υμηττού και Μουτσοπούλου, βρίσκονται σε εξέλιξη εκτεταμένες εργασίες αποκατάστασης του αγωνιστικού χώρου και των αποδυτηρίων και παρεμβάσεις σε όλο τον χώρο, οι οποίες  θα αλλάξουν ριζικά τη λειτουργία και τη χρήση του γηπέδου.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών η Δ΄ Δημοτική Κοινότητα θα διαθέτει ένα σύγχρονο και ασφαλές γήπεδο μπάσκετ.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η πλήρης ανακατασκευή του κλειστού γηπέδου μπάσκετ Καμινίων, αποτελούσε ένα πάγιο αίτημα της αθλητικής κοινότητας του Πειραιά, το οποίο πλέον ικανοποιείται.

Το έργο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής και ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 716.076,45 ευρώ.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του τόνισε: «H αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών της πόλης μας αποτελεί προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή. Έχω ξαναπεί, πως θεωρώ αξιοσημείωτο το γεγονός ότι δεν διέθετε επί σειρά ετών ο Πειραιάς σύγχρονους και επαρκείς αθλητικούς χώρους, με δεδομένο ότι είναι μια πόλη με εξαιρετικά σημαντικές διακρίσεις σε αθλητικό επίπεδο. Αυτό εμείς θέλαμε να το αλλάξουμε και τα καταφέρνουμε με προσπάθεια, σχέδιο και σταθερά βήματα. Τα τελευταία 5 χρόνια προχωρήσαμε στην ανακατασκευή γηπέδων και γυμναστηρίων σε ολόκληρη την πόλη, όπως είναι τα γήπεδα Φοίνικα, Πορφύρα και Αγίου Διονυσίου, το κλειστό γυμναστήριο Σαλπέας, το Θεμιστόκλειο, γήπεδα μπάσκετ, Beach Volley και 5×5 στα Βοτσαλάκια, στη δημιουργία  σκοπευτηρίου κ.α. Στην προσπάθεια αυτή είναι σημαντική η συμβολή του Ο.Π.Α.Ν, της Προέδρου κυρίας Αντωνάκου και των στελεχών του Οργανισμού. Προφανώς και απομένει να κάνουμε ακόμα πολλά τα επόμενα 4 χρόνια και θα τα πράξουμε, καθώς επιθυμία μας είναι τα αθλητικά σωματεία, οι δημότες και τα παιδιά της πόλης μας να αθλούνται σε όμορφους, συγχρόνους και ασφαλείς χώρους που αρμόζουν στην αθλητική ιστορία της πόλης».

Η Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κα Σταυρούλα Αντωνάκου σε δήλωσή της, υπογράμμισε:

«Η ανακατασκευή του κλειστού γηπέδου μπάσκετ στα Καμίνια είναι μια καίρια παρέμβαση που δικαίως αποτελούσε ένα διαχρονικό αίτημα του αθλητικού κόσμου της πόλης μας. Ως πρώην αθλήτρια, παγκόσμια πρωταθλήτρια και Ολυμπιονίκης στην υδατοσφαίριση,  γνωρίζω καλά πόσο σημαντικό είναι να υπάρχουν για τους αθλητές σύγχρονες και ασφαλείς υποδομές. Τα τελευταία 5 χρόνια καταβάλαμε μεγάλες προσπάθειες, είτε με ίδιους πόρους είτε με χρηματοδότηση από άλλες πηγές, προκειμένου να εκσυγχρονίσουμε τις αθλητικές εγκαταστάσεις στην πόλη μας και το επιτύχαμε, καθώς και στις 5 Δημοτικές Κοινότητες του Πειραιά έχουν γίνει μεγάλες παρεμβάσεις σε επίπεδο αθλητικών υποδομών. Χαίρομαι ιδιαίτερα που το επόμενο χρονικό διάστημα θα παραδώσουμε στους Πειραιώτες το νέο γήπεδο μπάσκετ στα Καμίνια».


Σχολιάστε εδώ