Καλοκαιρινό Camp για μαθητές των ειδικών σχολείων του Δήμου Πειραιά

Καλοκαιρινό Camp για μαθητές των ειδικών σχολείων του Δήμου Πειραιά

Ο Δήμος Πειραιά και ο Ο.Π.Α.Ν. σε συνεργασία με την ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΟΙΝΣΕΠ διοργανώνουν για πρώτη φορά καλοκαιρινό camp, δωρεάν για μαθητές των Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της πόλης μας, ηλικίας από 5 έως 12 ετών.

Το καλοκαιρινό camp ξεκινάει αύριο Τρίτη 18 Ιουνίου 2019, θα διαρκέσει 2 εβδομάδες και θα πραγματοποιηθεί  στο 1ο  Ειδικό  Δημοτικό  Σχολείο Πειραιά.

Τα παιδιά θα συμμετέχουν σε πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης που περιλαμβάνει εικαστικά, μουσική, γυμναστική και χορό, υπό την καθοδήγηση έμπειρων εκπαιδευτικών και θεραπευτών ειδικής αγωγής (λογοθεραπευτές, ψυχολόγος, εργοθεραπευτής, ειδικός παιδαγωγός, γυμναστής ειδικής αγωγής, μουσικός).

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης σε δήλωσή του, τόνισε:

«Ξεκινάει αύριο το καλοκαιρινό camp που διοργανώνει ο Δήμος Πειραιά για τους μαθητές των Ειδικών σχολείων της πόλης μας. Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία, καθώς δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά να συμμετέχουν δωρεάν σε εκπαιδευτικές, αθλητικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Ως Δημοτική Αρχή τα τελευταία 5 χρόνια είμαστε κοντά στα Ειδικά σχολεία της πόλης και προσπαθούμε, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας,  να υλοποιούμε πρωτοβουλίες και δράσεις, προκειμένου να συμβάλουμε στο έργο που επιτελούν. Στο πλαίσιο αυτό καταφέραμε να λειτουργήσει η πισίνα του 1ου Ειδικού Σχολείου Πειραιά, η οποία παρέμενε επί 16 χρόνια κλειστή και πλέον πραγματοποιούνται προγράμματα θεραπευτικής κολύμβησης για τους μαθητές που φοιτούν στο σχολείο. Επίσης, διοργανώνουμε  γιορτές και εκδηλώσεις στα 7 Ειδικά σχολεία της πόλης, με στόχο να προσφέρουμε χαμόγελα στα παιδιά, τα οποία έχουν ανάγκη από ψυχαγωγία, από χαρά. Στόχος μας είναι να κάνουμε ακόμα περισσότερα  πράγματα για τα Ειδικά σχολεία τα επόμενα χρόνια. Είμαστε δίπλα τους και χαιρόμαστε όταν βλέπουμε τα παιδιά να χαμογελούν και να είναι ευτυχισμένα».

Η Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κα Σταυρούλα Αντωνάκου σε δήλωσή της, υπογράμμισε:

«Το καλοκαιρινό camp που διοργανώνουμε για τους μαθητές των Ειδικών  σχολείων της πόλης μας είναι μια όμορφη πρωτοβουλία, η οποία εντάσσεται στις ενέργειες που υλοποιεί ο Δήμος και ο Ο.Π.Α.Ν., προκειμένου να συμμετέχουν τα παιδιά σε δημιουργικές δράσεις. Πιστεύω πως οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης οφείλουν να είναι κοντά στα Ειδικά σχολεία και στις ανάγκες που αυτά έχουν, προκειμένου να στηρίζουν το κοινωνικό τους έργο. Τα τελευταία χρόνια είμαστε κοντά τους με πολλές δράσεις και πιστεύω ότι η καλή συνεργασία του Δήμου με τα Ειδικά σχολεία θα συνεχιστεί. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέβαλαν στη διοργάνωση του καλοκαιρινού camp και εύχομαι να ζήσουν όμορφες στιγμές τα παιδιά των Ειδικών σχολείων της πόλης μας».

Στα παιδιά θα παρέχεται κολατσιό, νερό και χυμοί, προσφορά της Ένωσης Αρτοποιών Πειραιά και της εταιρείας Βίκος.


Σχολιάστε εδώ