«Σάρωσε» τα μετάλλια η προολυμπιακή ομάδα στο G1 τουρνουά του Λουξεμβούργου

«Σάρωσε» τα μετάλλια η προολυμπιακή ομάδα στο G1 τουρνουά του Λουξεμβούργου

>Μόνο το χρυσό μετάλλιο έλειψε από τη σημερινή (15/6) παρουσία της προολυμπιακής ομάδας του ταεκβοντό που συγκροτήθηκε από την ΕΛΟΤ ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων «Τόκιο 2020», στο G1 βαθμολογούμενο τουρνουά που διεξήχθη στο Λουξεμβούργο.

Έξι ασημένια και ισάριθμα χάλκινα μετάλλια ήταν ο απολογισμός της ελληνικής αποστολής, η οποία έδωσε συνέχεια στο σερί συγκομιδής μετά τη διοργάνωση της περασμένης εβδομάδας στο Ίνσμπρουκ της Αυστρίας.

Ο «ασημένιος» παγκόσμιος πρωταθλητής, Αποστόλης Τεληκωστόγλου, κατέκτησε την δεύτερη θέση στα -80 κιλά, όπως και οι Κωνσταντίνος Χαμαλίδης και Λευτέρης Φακίνος στα -68 και -58 κιλά αντίστοιχα. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι Διονύσης Ραψομανίκης (-54κ.), Φανή Τζέλη (-57κ.) και Νάσια Μητσοπούλου (-67κ.), ενώ την 5η θέση στα -57κ. κατέλαβε η Ανδριάνα Ασπρογέρακα.

Ο Τεληκωστόγλου είχε συνολικά δύο νίκες σε τρεις αγώνες. Στον τελικό ηττήθηκε 19-9 από τον Αιγύπτιο Εϊσά, ο οποίος το 2014 ήταν τρίτος στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων. Ο Χαμαλίδης που ξεκίνησε τις υποχρεώσεις από τον 2ο γύρο (συνολικά είχε τρεις νίκες σε τέσσερις αγώνες), στον τελικό έχασε 28-11 από τον «ασημένιο» παγκόσμιο πρωταθλητή πριν από δύο χρόνια στο Μούτζου και «χρυσό» στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων του 2014, Γιου Γιεν Χουάνγκ από την Κινεζική Ταιπέι. Ο Φακίνος, ο οποίος λόγω ενοχλήσεων δεν αγωνίστηκε στον τελικό απέναντι στον Ισπανό Άντριαν Βισέντε Γιούντα, σημείωσε συνολικά τρεις νίκες (σε τέσσερις αγώνες), με τις δύο εξ αυτών να κρίνονται στην εκπνοή!

Στα ημιτελικά σταμάτησε η πορεία των Ραψομανίκη, Τζέλη και Μητσοπούλου, με τους δύο πρώτους να ξεκινούν τις υποχρεώσεις τους από τον 2ο γύρο. Ο Ραψομανίκης στον ημιτελικό ηττήθηκε 8-5 από τον Νιγηριανό Αμαντού (3ος πέρυσι στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων), η Τζέλη έχασε 3-0 από την Λετονή Ταρβίντα (2η πέρυσι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U21, 2η το 2014 στο Παγκόσμιο cadets), ενώ η Μητσοπούλου γνώρισε την ήττα με 21-14 από την Βελγίδα Ρεμπέν (3η στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων το 2014).


Σχολιάστε εδώ