Οι επόμενοι υπουργοί…

Πριν αρχίσει η μάχη για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, στη Νέα Δημοκρατία ήδη πέφτουν στο τραπέζι ονόματα για τη στελέχωση της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, υπό την προϋπόθεση ότι θα είναι ο νικητής.

Πολλά τα ονόματα των εξωκοινοβουλευτικών που θα αξιοποιήσει σε κρίσιμα υπουργεία. Κατ’ αρχάς, το στρατηγείο του Κυριάκου δεν θα είναι στο Μαξίμου. Θα εγκατασταθεί στη Βασιλίσσης Σοφίας, απέναντι από τον Εθνικό Κήπο, εκεί όπου σήμερα είναι το επιτελικό υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Και ήδη ακούγεται το όνομα του πρώην πρωθυπουργού Παν. Πικραμμένου για το κρίσιμο πόστο του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης, αν και έχει ακουσθεί και για τη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης.

Για το υπουργείο Άμυνας λέγεται ότι προορίζεται ο Βασίλης Κικίλιας, για το Οικονομικών ο Χρήστος Σταϊκούρας, για το Ανάπτυξης ο Άδωνης Γεωργιάδης, για το Παιδείας ο Κωστής Χατζηδάκης, για το Υποδομών ο Κώστας Αχ. Καραμανλής, για το Ναυτιλίας ο Νότης Μηταράκης και ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου Γιώργος Γεραπετρίτης για το Εσωτερικών ή το Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Για το υπουργείο Εξωτερικών παίζει για κάποιο πόστο ο Γιώργος Κουμουτσάκος.


Σχολιάστε εδώ