Η ραπτομηχανή

Η ραπτομηχανή


Συγγραφέας
Natalie Fergie
Μεταφραστής
Φωτεινή Πίπη 

1911.
Μια μεγάλη απεργία στο εργοστάσιο της Singer στη Σκοτία κοστίζει στην Τζιν και στον μνηστήρα της τη δουλειά τους. Κάτω από έντονη συναισθηματική φόρτιση, η Τζιν αφήνει ένα μήνυμα αποχαι­­ρετισμού κρυμμένο στην τελευταία ραπτομηχανή που φτιάχνει.
Το ζευγάρι θα αναζητήσει εργασία και ελπίδα κοντά στο Εδιμβούργο. Παρά τις δυσκολίες και τους κόπους, η νέα τους ζωή φαίνεται να έχει προοπτικές, όμως ο πόλεμος θα σκιάσει τα όνειρά τους.

2016.
Περισσότερα από εκατό χρόνια αργότερα ο Φρεντ, ένας άντρας για τον οποίο όλα έχουν μια τιμή αλλά καμιά αξία, κληρονομεί ένα διαμέρισμα από τον παππού του και αποφασίζει να πουλήσει όλο το περιε­χόμενό του.
Φτάνοντας στην παλιά ραπτομηχανή της γιαγιάς του, θα ανακαλύψει ότι κρύβει ένα μυστικό: ένα μικρό χάρτινο κουτί. Όλη η οικογενειακή του ιστορία αποκαλύπτεται μπροστά του σε μία μορφή κώδικα που θα πρέπει να σπάσει, αν θέλει να ανακαλύψει τα μυστικά τεσσάρων γενεών.
Στη ζωή του, όπως και της Τζιν, πρόκειται να έρθουν τα πάνω κάτω και θα πρέπει να βρει τον τρόπο να αντιμετωπίσει τις συγκλονιστικές αλλαγές που τον περιμένουν…

Όλοι και όλα συνδέονται με τις αόρατες κλωστές της μοίρας που υφαίνει τις ιστορίες δύο οικογενειών και ενώνει τέσσερις γενιές με απρόβλεπτο τρόπο.

Διαβάστε ένα απόσπασμα ΕΔΩ

Είπαν για το βιβλίο

Ένα ψηφιδωτό δυνατών χαρακτήρων και περίτεχνης γραφής.
-Herald Scotland-
Ένα εξαιρετικά επιτυχημένο και όμορφο μυθιστόρημα-ντεμπούτο εμπλουτισμένο με ιστορικά στοιχεία.
-Rachael Lucas- συγγραφέας του Wildflower Bay 
Η συγγραφέας υφαίνει με επιδεξιότητα και γερό νήμα μοναδικούς χαρακτήρες…
-Glasgow Herald- 
Το βιβλίο της Natalie Fergie θυμίζει με τρυφερό τρόπο την αληθινή αξία της κληρονομιάς που περνάμε στους δικούς μας, από γενιά σε γενιά, με τα αντικείμενα που αγαπάμε. Αναδεικνύει την κοινή ιστορία μας μέσα από τις ιστορίες τεσσάρων δυνατών γυναικών· ένα ελπιδοφόρο και συγκινητικό έργο που μένει στη σκέψη μας πολύ μετά την ανάγνωση της τελευταίας σελίδας .
-Helen Sedgwick- συγγραφέας του The Comet Seekers

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Natalie Fergie αγαπά τη ραπτική και τα υφάσματα και έχει δική της, σχετική με το αντικείμενο, επιχείρηση. Η ραπτομηχανή Singer 99K, που έγινε η έμπνευση για αυτό το μυθιστόρημα, είχε τουλάχιστον τέσσερις προηγούμενους ιδιοκτήτες. Αγοράστηκε από κάποιον που έζησε στο Κλάιντμπανκ, σε απόσταση αναπνοής από το εργοστάσιο όπου φτιάχτηκε πριν από εκατό χρόνια. Για να γράψει το βιβλίο, πέρασε ώρες περπατώντας στους ίδιους δρόμους και βλέποντας τις ίδιες τοποθεσίες με τους ήρωές της.
Ζει σε ένα χωριό λίγο έξω από το Εδιμβούργο, με τον σύζυγό της και το αγαπημένο της λαμπραντόρ.


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ

Ξενόγλωσσος Τίτλος: The sewing machine
Κατηγορία: Ξένη Λογοτεχνία 
ISBN: 978-960-605-777-9

Σχολιάστε εδώ