Τελείωσαν λοιπόν και οι εκλογές, βγάλαμε και τους τρεις δημάρχους του νησιού…

Τελείωσαν λοιπόν και οι εκλογές, βγάλαμε και τους τρεις δημάρχους του νησιού…

…η εκλογή των οποίων προκάλεσε μικρή ή μεγάλη έκπληξη στους διεκδικητές.

Στο Αργοστόλι, εκεί που ο Παρίσης είχε σίγουρη την επανεκλογή του, ο Μιχαλάτος του πήρε το γλειφιτζούρι από τα χέρια… Στο Ληξούρι, ενώ «φαινόταν» Αραβαντινός, βγήκε άνετα ο Κατσιβέλης και στη Σάμη έγινε η ανατροπή με τον Μονιά. Οι χαμένοι έχουν πάρει τα νούμερα και προσπαθούν να καταλάβουν από πού τους ήλθε κατακέφαλα η «κεραμίδα». Επειδή στις μικρές κοινωνίες τα περιθώρια να ξεφύγουν από το «μαντρί» του καθενός οι προσωπικές, όπως νόμιζαν, απαραίτητες ψήφοι είναι στενά, ακόμα ψάχνονται.

Μόνο ένας είχε τη λεβεντιά να αναγνωρίσει αμέσως το αποτέλεσμα και να συγχαρεί άμεσα τον νικητή, ο Αραβαντινός στο Ληξούρι.

Οι άλλοι δύο έπιναν σόδες για να το χωνέψουν και καθυστέρησαν αρκετά…


Ακολούθησαν περισπούδαστες αναλύσεις, όπως του διευθυντή της βουλευτού μας, που τελικά μάλλον δεν κατάλαβε τι έγινε στο νησί μας ειδικά και ψάχνει να βρει τους συσχετισμούς που έφεραν αυτά τα αποτελέσματα.


Ούτε μία ούτε δύο, αλλά πέντε τροπολογίες κατέθεσε η βουλευτής μας, με πρώτη και καλύτερη για το ύψος της στέγης στο νησί.

Η στήλη έχει μία απορία.

Τέσσερα χρόνια τώρα δεν μπορούσε να καταθέσει τη συ­γκεκριμένη τροπολογία, που άπτεται και του επαγγελματικού της αντικειμένου, και το θυμήθηκε δέκα μέρες πριν από τις εκλογές; Όπως είπε στο ραδιόφωνο του Alpha, είχε άλλες δέκα να καταθέσει, αλλά δεν ήταν έτοιμες, γιατί ήταν σίγουρη ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβρη και θα «πρόκανε» να τις ετοιμάσει.

Μόνο που λογάριαζε χωρίς να υπολογίζει την ψήφο του κόσμου, που ανάγκασε τον πρωθυπουργό να πάει άρον άρον σε εθνικές εκλογές.

Και δεν έφτανε αυτό, ήλθε και η απόφαση του κόμματος να μη γίνουν δεκτές βουλευτικές τροπολογίες… και κλάμα η Αφροδίτη… Λες και θα σωνόταν από αυτές.


Η ΝΟΔΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης έβγαλε ανακοίνωση για να συγχαρεί την εκλογή της Ρόδης Κράτσα στην Περιφέρεια και θριαμβολογώντας για το ηχηρό μήνυμα που έδωσε ο λαός, δεν λέει κουβέντα για το πώς το μήνυμα αυτό σκό­νταψε στα σκαλιά του Μεγάρου και δεν συνάντησε τον Παρίση…


Σχολιάστε εδώ