Να μην αφεθούν στην τύχη τους τα μεγάλα εθνικά μέτωπα λόγω εκλογών…

Να μην αφεθούν στην τύχη τους τα μεγάλα εθνικά μέτωπα λόγω εκλογών…

Με πρωτοβουλία των δύο μεγάλων κομμάτων, και αν αυτή δεν υπάρξει τότε με παρέμβαση του ίδιου του Προέδρου της Δημοκρατίας, θα πρέπει να διασφαλισθεί ότι στην προεκλογική αυτή περίοδο, που όλα τα μεγάλα εθνικά μέτωπα είναι ανοικτά, δεν θα εγκαταλειφθούν στην τύχη τους, μιας και υπουργοί και υφυπουργοί θα τρέχουν για ψήφους.

Πρέπει να εξασφαλισθεί ότι θα υπάρχει σε υπηρεσιακό επίπεδο καθημερινή παρακολούθηση της εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά και επίβλεψη των συνομιλιών με την Τουρκία για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης. Και φυσικά θα πρέπει να υπάρχει διαρκής επαφή με τη Λευκωσία για την παρακολούθηση των κινήσεων της Τουρκίας και την ετοιμότητα για άμεση απάντηση σε ενδεχόμενη προσπάθεια να επιβάλει τετελεσμένα…

Ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και το Κυπριακό, όπου με κάποιον τρόπο θα έρθει και πάλι στο προσκήνιο, είτε με το «καλό» είτε με το «κακό». Και η Άγκυρα και οι άνθρωποί της στα Κατεχόμενα παίρνουν τα μέτρα τους…

Ο νέος «πρωθυπουργός» του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ, δίνοντας το στίγμα των επόμενων κινήσεων, δήλωσε ότι «πρέπει να ανοίξει ο δρόμος για λύση δύο κρατών στην Κύπρο» και αυτό «μπορεί να γίνει μέσω της ΕΕ ή με άλλο τρόπο».

Ο κ. Τατάρ υποστήριξε ότι οι Ελληνοκύπριοι θέλουν να στριμώξουν την Τουρκία μέσω της Κύπρου, αλλά το πιο ωραίο στη συνέντευξη που έδωσε το φύλαγε για το τέλος, όπου αναφέρθηκε στην παρακαταθήκη του Κεμάλ Ατατούρκ για να υποστηρίξει πόσο σημαντικό είναι το νησί για την ασφάλεια της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων. «Ενόσω η Κύπρος είναι στα χέρια του εχθρού, οι δίοδοι ανεφοδιασμού είναι κλειστοί. Προσέξτε την Κύπρο. Αυτό το νησί είναι πολύ σημαντικό για μας», είχε πει ο Κεμάλ και μας το υπενθύμισε ο τουρκοκύπριος πολιτικός.

exofrenikos@hotmail.com


Σχολιάστε εδώ