Ρ. Δούρου: Το πολιτικό μήνυμα δόθηκε – Αυτή την Κυριακή ψηφίζουμε για Περιφερειάρχη

Ρ. Δούρου: Το πολιτικό μήνυμα δόθηκε – Αυτή την Κυριακή ψηφίζουμε για Περιφερειάρχη

-Συνέντευξη της Περιφερειάρχη στον ΑΝΤ1

«Αυτή την Κυριακή ψηφίζουμε για Περιφερειάρχη, ψηφίζουμε μεταξύ περιεχομένου ή περιτυλίγματος», τόνισε μεταξύ άλλων στη συνέντευξή της στον Γιώργο Παπαδάκη, στην εκπομπή του ΑΝΤ1 “Καλημέρα Ελλάδα”, η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου. Η ίδια ενημέρωσε και για την εξέλιξη δύο σπουδαίων έργων της Αττικής: «Αύριο παραδίδεται το νέο και πρώτο τμήμα της νέας λεωφόρου Ποσειδώνος, ενώ ποντίσαμε ήδη το πρώτο τμήμα του μεγάλου υποθαλάσσιου αγωγού για την ύδρευση της Αίγινας. Κι όλα αυτά χωρίς ίχνος προεκλογικής υπερβολής ή υπερβολικού οίστρου». Στη συνέχεια, απαντώντας στις ερωτήσεις των παρευρισκόμενων δημοσιογράφων, αναφέρθηκε στον τρόπο που εργάστηκε τα τελευταία τέσσερα χρόνια, στο εκλογικό αποτέλεσμα και τη νέα σύνθεση του Περιφερειακού Συμβουλίου, στο ουσιαστικό διακύβευμα της ερχόμενης Κυριακής.

Βασικά σημεία της συνέντευξης της Περιφερειάρχη:

• Υπάρχουν δύο τρόποι να δουλεύεις. Να ορίζεις τους χρόνους των έργων με βάση την πολιτική σου καριέρα, κόβοντας κορδέλες και υπάρχει και ο τρόπος που το κάνουμε εμείς, με αθόρυβο τρόπο. Η λεωφόρος Ποσειδώνος που παραδίδεται δεν έχει εγκαίνια.
• Εγώ αυτή τη στιγμή δίνω μάχη. Έχω ανακαταλάβει το πρώτο ανάχωμα και μέχρι την Κυριακή πρέπει να κάνω ανακατάληψη όλου του πεδίου μάχης. Δεν είχα την πολυτέλεια να μπω στη λογική των αριθμών. Σε σχέση με το 2014 οι ψήφοι προς τη Δύναμη Ζωής δεν αποτελούν ένα ποσοστό που πόρρω απέχει από αυτό που μας οδήγησε να αναλάβουμε τη μεγαλύτερη περιφέρεια της πατρίδας και να έχουμε έναν απολογισμό που δεν αρχίζει και τελειώνει στο φαληρικό μέτωπο και στον υποθαλάσσιο αγωγό. Ξέρουν πολύ καλά οι εργαζόμενες, οι άνεργες μητέρες, οι συμπολίτες μας με αναπηρία τι έχει γίνει τα τελευταία τρία χρόνια.
• Τα ποσοστά από το εκλογικό αποτέλεσμα έχουν ήδη αποτυπωθεί στη σύνθεση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Οι συνυποψήφιοι μου όμως είναι πολέμιοι της απλής αναλογικής, της πιο δημοκρατικής τομής στην Αυτοδιοίκηση. Στη Δύναμη Ζωής τέσσερα χρόνια έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε και να συνθέσουμε και να συνεργαστούμε.
Ο κ. Πατούλης αυτήν την προεκλογική περίοδο προσπάθησε να τη συρρικνώσει, αποφεύγοντας τα debate. Δημιούργησε δύο debate, στο ένα δεν ήρθε και στο άλλο έβαλε περιορισμούς για να μην είμαστε όλοι οι υποψήφιοι Περιφερειάρχες, που σε τελική ανάλυση όλοι είμαστε μέρος αυτής της σύνθεσης που έχει ανάγκη ο τόπος.
Οι συμπολίτες μου καλούνται να διαλέξουν μεταξύ μιας γυναίκας που θα μετρηθεί με το έργο της και όχι με τις αθεμελίωτες επιθέσεις του κ. Πατούλη και των Περιφερειακών του Συμβούλων για απόδοση ευθυνών στις μεγάλες τραγωδίες και ενός ανθρώπου που το μόνο που έχουμε δει είναι εξαιρετικές φωτογραφίες να σπρώχνει τα παιδιά στην αναστάσιμη λειτουργία και στον Λευκό Οίκο.
Θέλουμε να επιλέξουμε τη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής όπου θα εξασφαλίσει, ότι τόσο μακριά που φτάσαμε ως δεύτερος βαθμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δεν θα γυρίσουμε πίσω. Αυτή την Κυριακή καλώ όλους, και αυτούς που την πρώτη Κυριακή πήγαν και ψήφισαν τον κ. Πατούλη γιατί θεώρησαν ότι θα στείλουν μήνυμα στο κυβερνών κόμμα και αυτούς που ψήφισαν τον κ. Σγουρό να διαλέξουν μεταξύ μίας γυναίκας που σε τέσσερα χρόνια απέδειξε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να κάνει πολλά και εντός μνημονίων και ενός άνδρα που εκτός και εντός μνημονίων, δεν έχει να επιδείξει απτά αποτελέσματα.
Αυτό που με έχει πονέσει ως γυναίκα και πολίτη είναι ότι είχαμε δύο τραγωδίες, για τις οποίες έγινε μια προσπάθεια να χαρακτηρισθούν ως τραγωδίες της Δούρου και δυστυχώς στα τηλεοπτικά πλατό και στον προεκλογικό χρόνο συζητήσαμε αν ήταν καλή η επικοινωνιακή διαχείριση. Και τι με αφορά εμένα που μπορεί να μένω σε έναν Δήμο πάνω σε ένα ρέμα η επικοινωνιακή διαχείριση του εκάστου. Αντιθέτως κάλεσα στο debate με τους πολίτες τον κ. Πατούλη, να μας πει τι έκανε ως πρόεδρος της ΚΕΔΕ, τι έκανε ως Δήμαρχος Αμαρουσίου, όμως δεν ήρθε.
Αυτό που έχει σημασία είναι να δούμε πως θα θωρακίσουμε την Αττική όταν επιστημονικά ερευνητικά κέντρα αλλά και ο κ. Γκόλιας του Μετσόβιου Πολυτεχνείου λένε ότι υπάρχουν 20 παγίδες θανάτου στην Αττική. Αφήστε την επικοινωνιακή διαχείριση να την πληρώσουμε με άλλους τρόπους.
Όποιος είναι πρωί – μεσημέρι – βράδυ στις τηλεοράσεις, δεν είναι στο εργοτάξιο. Προτίμησα να σπαταλήσω παραπάνω χρήματα για έναν βρεφονηπιακό σταθμό παρά για πακέτα τουριστικής προβολής που θα κατέληγαν στο πρόσωπό μου.
Το πολιτικό μήνυμα δόθηκε. Αυτή την Κυριακή ψηφίζουμε για Περιφερειάρχη, ψηφίζουμε μεταξύ περιεχομένου ή περιτυλίγματος.

Η συνέντευξη της Περιφερειάρχη Αττικής στην εκπομπή του ΑΝΤ1 “Καλημέρα Ελλάδα” και τον Γιώργο Παπαδάκη, εδώ:

http://nkv.antenna.gr/news/watch?cid=3y_of_gyng_ia0%3D&p=1


Σχολιάστε εδώ