ΑΣΕΠ: Σε ισχύ η προκήρυξη 2Κ/2019 (1.116 μόνιμες θέσεις)

ΑΣΕΠ: Σε ισχύ η προκήρυξη 2Κ/2019 (1.116 μόνιμες θέσεις)

Τι γίνεται με τις προθεσμίες και την επεξεργασία των αιτήσεων

Κανονικά θα ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων της κατηγορίας ΥΕ για την προκήρυξη 2Κ/2019 (1.116 μόνιμοι στα νοσοκομεία).

Όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις, το ΑΣΕΠ συνεχίζει απερίσπαστο τις διαδικασίες που αφορούν στην υποβολή των αιτήσεων.

Με την θυροκόλληση του διατάγματος διάλυσης της Βουλής, λόγω εθνικών εκλογών, διακόπτεται αμέσως η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων. Η υποβολή των αιτήσεων συνεχίζεται μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.

Παράδειγμα: Οι αιτήσεις για τη 2Κ (κατηγορία ΥΕ) υποβάλλονται από 3/6. Υποθέτουμε ότι το διάταγμα διάλυσης της Βουλής θυροκολλείται στις 10/6. Αυτό σημαίνει ότι οι αιτήσεις θα υποβληθούν σε δύο φάσεις:

>3-10 Ιουνίου η α΄ φάση, και,

>από την διάλυση της Βουλής και για 8 μέρες έως ότου συμπληρωθεί “καθαρή” προθεσμία 15 ημερών

Σημειώστε ότι αυτό δεν ισχύει μόνο για την 2Κ. Για όλες τις προσλήψεις μόνιμου και εποχικού προσωπικού, που οι εκλογές τις “πετυχαίνουν” στην προθεσμία υποβολής αιτήσεων διακόπτονται αυτόματα και συνεχίζονται μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησης για το υπόλοιπό των ημερών.

Η προκήρυξη 2Κ/2019 και οποιαδήποτε άλλη προκήρυξη, για λόγους επειγουσών αναγκών των φορεών, μπορούν να συνεχιστούν και κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, αρκεί να αναφέρονται ρητά στην εγκύκλιο που θα εκδώσει το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης με τις εξαιρέσεις.

Όσον αφορά την έκδοση των αποτελεσμάτων για τη 2Κ σημειώστε τα εξής:

>Το ΑΣΕΠ, παρά την προκήρυξη των εκλογών, συνεχίζει να επεξεργάζεται τις αιτήσεις. Ωστόσο η επεξεργασία μπορεί να φτάσει μέχρι την διαμόρφωση του πίνακα κατάταξης των υποψηφίων με βάση τα δηλωθέντα

Όταν, όμως, θα έρθει η ώρα να ζητήσει φάκελο με δικαιολογητικά, αυτή η ενέργεια προσκρούει στην απαγόρευση λόγω εκλογών και δεν μπορεί να την ολοκληρώσει.

Πηγή: workenter.gr


Σχολιάστε εδώ