Η Ισπανίδα πριγκίπισσα (Ο Οίκος των Τυδώρ 2)

Η Ισπανίδα πριγκίπισσα (Ο Οίκος των Τυδώρ 2)


Συγγραφέας
Philippa Gregory
Μεταφραστής
Παρασκευή Αυγουστίνου


«Είμαι η Καταλίνα, ινφάντα της Ισπανίας, κόρη δύο βασιλιάδων, των σπουδαιότερων που έχει γνωρίσει ποτέ ο κόσμος… και θα γίνω βασίλισσα της Αγγλίας».

Με αυτόν τον τρόπο συστήνεται η Αικατερίνη της Αραγωνίας, που έμεινε γνωστή στην Ιστορία ως η βασίλισσα που, αν και λατρεύτηκε από τον λαό, εκδιώχθηκε από τον θρόνο εξαιτίας της ραδιούργας Άννας Μπολέυν.
Μετά τον πρώτο συμφωνημένο γάμο της με τον Αρθούρο, τον μεγάλο αδερφό του Ερρίκου Η΄, η Αικατερίνη καταφέρνει με το πάθος της να μετατρέψει την ψυχρή σχέση τους σε αληθινό έρωτα· όταν όμως ο Αρθούρος πεθαίνει, η ανελέητη αγγλική Αυλή και οι φιλόδοξοι γονείς της –οι μονάρχες της Ισπανίας– δολοπλοκούν για να βρουν έναν καινούριο ρόλο για τη νεαρή χήρα. Στο τέλος, όμως, η ίδια η Αικατερίνη θα πάρει τον έλεγχο της ζωής της στα χέρια της, λέγοντας το μεγαλύτερο ψέμα στην αγγλική Ιστορία. Ένα ψέμα που θα την οδηγήσει στο ύψιστο αξίωμα…

Τοποθετημένο ανάμεσα στην εντυπωσιακά όμορφη μαυριτανική Ισπανία και στη χλιδή της Αυλής των Τυδώρ, η Philippa Gregory παρουσιάζει στο μυθιστόρημα αυτό μια γυναίκα που η ακλόνητη πίστη της τη βοήθησε να αντεπεξέλθει στην προδοσία, την ένδεια και την απόγνωση, ώσπου ήρθε η στιγμή να αναλάβει τον ρόλο για τον οποίο προετοιμαζόταν σε ολόκληρη τη ζωή της: βασίλισσα στο πλευρό του Ερρίκου Η΄, αντιβασιλέα και επικεφαλής του στρατού που οδήγησε τους Άγγλους στη σπουδαιότερη νίκη τους ενάντια στη Σκωτία.

> Η τηλεοπτική σειρά The Spanish Princess ξεκίνησε να προβάλλεται το Μάιο του 2019 στο Starz.

Είπαν για το βιβλίο

H έρευνα της Gregory είναι πραγματικά αψεγάδιαστη, γεγονός που κάνει τη μυθιστορηματική αφήγησή της εξαιρετικά πειστική.
-Daily Mail- 
Ένα από τα μεγαλύτερα χαρίσματα της γραφής της Gregory είναι η ικανότητά της να δίνει σάρκα και οστά σε γνώριμα ιστορικά πρόσωπα. Το βιβλίο Η Ισπανίδα Πριγκίπισσα αποτελεί έναν άξιο διάδοχο των προηγούμενων μυθιστορημάτων της για τους Τυδώρ.
-Daily Express- 
Δραματοποιεί με συναρπαστικό τρόπο το πώς η Αικατερίνη χρησιμοποιεί την πίστη της, την πανουργία της και την απόλυτη εμπιστοσύνη στο πεπρωμένο ώστε να ανακτήσει τον τίτλο που δικαιωματικά της άξιζε… ένα διεξοδικό, γεμάτο κατανόηση πορτρέτο.
-Publishers Weekly-
Το συναρπαστικό αυτό πορτρέτο μιας υπερήφανης, έξυπνης και παθιασμένης γυναίκας αποτυπώνει την πολιτική αναταραχή της εποχής.
-Library Journal-


Λίγα λόγια για την συγγραφέα 

Η Philippa Gregory ήταν έγκριτη ιστορικός και συγγραφέας, όταν ανακάλυψε το ενδιαφέρον της για την περίοδο των Τυδώρ και έγραψε το μυθιστόρημα Η Άλλη Ερωμένη του Βασιλιά, που ενέπνευσε μία τηλεοπτική δραματική σειρά, καθώς και την ομώνυμη κινηματογραφική ταινία.
Το 2009 εκδόθηκε το best seller της The White Queen με θέμα την ιστορία της Ελισάβετ Γούντβιλ, εγκαινιάζοντας μια νέα σειρά βιβλίων σχετικά με τον Πόλεμο των Ρόδων, καθώς και μια νέα εποχή για τη διακεκριμένη συγγραφέα.
Το άλλο σημαντικό ενδιαφέρον της είναι η φιλανθρωπική οργάνωση που ίδρυσε πριν από σχεδόν είκοσι χρόνια: «Κήποι για την Γκάμπια» (Gardens for The Gambia). Συγκέντρωσε χρήματα και δημιούργησε 140 πηγάδια σε δημοτικά σχολεία της φτωχής και άνυδρης αφρικανικής χώρας.
Το έργο της χαρακτηρίζεται από την αγάπη της για την Ιστορία και την εμμονή της με την ιστορική ακρίβεια. Συνεργάζεται με αμερικανικές και αγγλικές εφημερίδες, συμμετέχει σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές παραγωγές, ενώ παρουσιάζει και διαδικτυακές εκπομπές μέσω της ιστοσελίδας της www.PhilippaGregory.com.
Η Gregory ζει με την οικογένειά της σε ένα μικρό αγρόκτημα στο Γιορκσάιρ.
Από τις Εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορεί το βιβλίο της Η Αυλή των Ψιθύρων.


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ

Ξενόγλωσσος Τίτλος: The constant princess 
Σειρά: Ο Οίκος των Τυδώρ
Κατηγορία: Ξένη Πεζογραφία, Ιστορικό Μυθιστόρημα
ISBN: 978-960-605-546-1


Σχολιάστε εδώ