Γιορτάστηκε την περασμένη Τρίτη η Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα…

Γιορτάστηκε την περασμένη Τρίτη η Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα…

…με δοξολογία και παρέλαση στην Πλατεία. Και αυτήν τη φορά οι επίσημοι ήταν και πάνω και κάτω από την εξέδρα… Κεφαλονίτικη πατέντα «διαμαρτυρίας».

Αεικίνητος ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού πρόλαβε να είναι παρών και στις Κεραμειές και στο Αργοστόλι. Έλαμψε διά της απουσίας της η τοπική βουλευτής μας.


Τελικά, μας έ­λυσε την απορία η βουλευτής μας γιατί δεν ήταν στην παρέλαση. Με δελτίο τύπου που έστειλε στις 23 του μήνα μας πληροφόρησε ότι από το σχολικό έτος 2019-2020 θα λειτουργήσει Μουσικό Γυμνάσιο στο Ληξούρι.

Προφανώς, ξεκουραζόταν από τον αγώνα που έκανε να πείσει τον υπουργό Παιδείας μέχρι να το καταφέρει.
Δεν το λες τυχαίο που ανακοινώθηκε τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές…


Πρέπει να το παραδεχθούμε. Έξυπνη επιλογή η θέση που «παρκάρισε» το «Αλεξάνδρα Λ» στο μπαστούνι… Σε κάθε φωτογράφιση άφιξης κρουαζιερόπλοιου φιγουράρει «φάτσα κάρτα»…


Βρε, πώς αλλάζουν οι καιροί. Στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές το Μέγαρο στήριξε Περιφερειάρχη κόντρα στον επίσημο υποψήφιο του κόμματος. Τώρα, όμως, για τους γνωστούς λόγους, επέστρεψε «στο μαντρί».


Στον απολογισμό του έργου του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Αργοστολίου περιγράφεται μεταξύ των άλλων η ανάπλαση της Γέφυρας Δεβοσέτου και η παρέμβασή του στο Κοιμητήριο του Δραπάνου…

Για τη Γέφυρα ας μην πούμε κάτι… Όχι και έργο του Δήμου…

Για το κοιμητήριο όμως θα πούμε πως είναι αφημένο χρόνια στην τύχη του και στον αυτόματο πιλότο, παρότι το περιεχόμενό του κοσμείται από έργα και μνημεία που το κατατάσσουν στα Νεότερα Μνημεία της Ελλάδας.

Προτομές Ριζοσπαστών μισογκρεμισμένες και τα μάρμαρα κατάμαυρα και ασυντήρητα…

Ο τάφος του Ανδρέα Λασκαράτου άφαντος μέσα στα αγριόχορτα, που γεμίζουν και τα περισσότερα μνήματα που δεν έχουν συγγενείς στο νησί για να τα καθαρίζουν.

Και αν ο Δήμος δεν είχε πόρους να τα συντηρήσει, μια εκστρατεία στους απανταχού της Γης Κεφαλονίτες θα είχε αποτέλεσμα.

Το μόνο που έχει γίνει είναι το βάψιμο της Παναγιάς της Δραπανιώτισσας, κάθε φορά και με διαφορετικό χρώμα, έτσι, για να φαίνεται το «έργο» που συντελείται και που όπως μάθαμε έγινε με έξοδα γείτονα ιδιώτη.


Σχολιάστε εδώ