Στις 9,4 μονάδες το προβάδισμα της Ν.Δ.

Στις 9,4 μονάδες το προβάδισμα της Ν.Δ.

-Mε ενσωματωμένο το 40% των ψήφων

Διαφορά άνω των μονάδων 9 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑμε βάση τα αποτελέσματα για τις Ευρωεκλογές, ενώ την τρίτη θέση καταλαμβάνει το Κίνημα Αλλαγής.

Στα έως τώρα αποτελέσματα, συνολικά επτά κόμματα φαίνεται να παίρνουν το εισιτήριο για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μέσα από μία διαδικασία στην οποία το ποσοστό συμμετοχής κινήθηκε λίγο πάνω από το 57%.

Με ενσωματωμένο το 40% των ψήφων, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 33,3% και ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 23,8%. Το Κίνημα Αλλαγής με ποσοστό 7,2% καταλαμβάνει την τρίτη θέση, ενώ στην τέταρτη ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,7%.

Η Χρυσή Αυγήμένει στην πέμπτη θέση με ποσοστό 4,86%, ενώ στο 4,05% ακολουθεί η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου. Πάνω από το όριο του 3% κινείται μέχρι στιγμής και το ΜέΡΑ25 του Γιάννη Βαρουφάκη (3,15%). Τέλος ποσοστό 17,9% συγκεντρώνουν τα υπόλοιπα κόμματα.

Αναφορικά με τις έδρες η Νέα Δημοκρατία κερδίζει επτά, ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει έξι ευρωβουλευτές, από δύο ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή και από έναν ευρωβουλευτή η Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25.

Όλα αυτά την ώρα που ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μπροστά στην ευρεία ήττα του ΣΥΡΙΖΑ σε ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές ανακοίνωσε την πρόωρη προσφυγή στις κάλπεςγια τις εθνικές εκλογές.

Νωρίτερα, στις πρώτες του δηλώσεις μετά την εκτίμηση του αποτελέσματος ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη από νέα κυβέρνηση με νωπή εντολή. Την ικανοποίησή του για την τρίτη θέση εξέφρασε το Κίνημα Αλλαγής, κάνοντας λόγο για σαφή αποδοκιμασία του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγη+φωτο: naftemporiki


Σχολιάστε εδώ